#followcudor,  Delicii de online

Xiaomi Mi Band 2, mică dar voinică

Sunt un mic mare fan al tehnologiei.  A mă informa despre produsele care sunt lansate pe piață precum telefoane, căști, boxe, etc este o plăcere. Deseori inițiez un mic research înainte de a-mi forma o părere despre produsul X sau Y, pentru că consider că în calitate de potențial cumpărător trebuie să știi pe ce dai bănuții și în ce manieră poți exploata device-ul care l-ai achiziționat. Sigur fac referință și la produsele de câțiva zeci de dolari, însă dacă vorbim despre produse de câteva sute, atunci treaba capătă un aspect mult mai important. Odată investind bani într-un anumit produs, ne dorim ca acesta să funcționeze bine, să aibă un preț optim, un design care să fie plăcut ochiului iar dacă ne bucurăm și de o reducere fie ea cât de semnificativă, atunci în general ne considerăm norocoși. Cu acest articol, inițiez seria de ”Delicii în online”, o parte semnificativă a blogului în care voi împărtăși cu voi experiențele mele în materie de tehnologie. Ce device-uri folosesc, de unde le-am achiziționat, ce experiență oferă acestea și desigur dacă își merită banii sau nu. Trebuie să fim critici și să știm ce ne dorim.

Cunoștința cu brățara Mi Band 2, a început prin prisma unor preteni foarte buni, care erau fideli utilizatori încă a primului model: Mi Band 1, care s-a vândut destul de bine, avea un preț optim de 30$ și se bucura de un feedback pozitiv și constructiv din partea utilizatorilor. Odată updatată, în iunie 2016, brățara a cunoscut un mic ecran cu un buton cu sensor, de formă circulară. În 2018, aceasta a cunoscut un nou update, Mi Band 3, cu alte îmbunătățiri seminificative, precum un ecran mai mare, posibilitatea consultării a prognozei meteo, afișarea mesajelor text dar și altele. Revenind la vedeta nostră, Mi Band 2, este formată din două elemente: cureaua dintr-un material elastic, polistier, putând fi adaptată oricărei mâini datorită variației de găurele disponibile în ea și capsula propriu zisă. Mare mi-a fost bucuria când am aflat că este water proof, respectiv poți face mici scufundări și chiar poți să o iai cu tine în duș. Un baie mică nu strică nimănui, mai ales ei. Din experiența mea, pot spune că este și rezistentă la shock(numai de câte ori nu m-am lovit cu mâna de diferte obiecte, pereți sau dulapuri, însă contrar acestor fapte și-a continuat activitatea demn).

Posibiltățile oferite de aceasta sunt variate: măsurarea numărului de pași efectuați și cuantificarea acestora sub forma distanței parcurse pe parcursul zilei, de asemenea măsoară numărul de calorii arse, pulsul inimii, îți arată procentajul bateriei disponibil, ora și data sau numai ora în funcție de cum o setezi tu. Datorită conectivității sale prin bluetooth cu telefonul aceasta prin vibrații poate să te anunțe dacă ești apelat, poți respinge apelul, te anunță dacă ai primit un mesaj text sau un mesaj într-o aplicație disponibilă pe smartphone-ul tău dar și cu ușurință te poate trezi dacă setezi o alarmă la o anumită oră. E o senzație neplăcută un pic, când dimineața simți că îți vibrează ceva pe mână însă după o perioadă de utilizare a brățării, te acomodezi și chiar îți place. Aplicația cu ajutorul căreia te conectezi la telefon, Mi Fit, îți duce o evidență chiar și a somnului, timp de fiecare nopate, anunțându-te cât timp ai avut un somn pofund sau ușor, de asemenea oferindu-ți o multitudine de profiluri de activități precum înot, alergat sau ciclism cu ajutorul cărora poți să-ți duci o evidență dacă practici un anumit tip de sport. Toate acestea sunt doar câteva din posibilitățile care ți le oferă brățara.

Termenul de viață a acestei ”minuni” este undeva de aproximativ 3 săptămâini, în funcție de cât de multă activitate partajează telefonul cu brățara. O poți reîncărca cu ajutorul laptopului, prin portul USB, cu ajutorul încărcătorului prezăvut în acest sens. Dacă dorești o conectivitate pe tot parcursul zile între telefon și brățară, trebuie să ai bluetooth-ul mereu disponibil, fapt care îți reduce nivelul bateriei telefonului însă este un fapt argumentat, merită! Aplicația este disponibilă atât în Google Play și Apple Store.

Experiența mea de utlizare a brățării, de peste 5 luni este una mega plăcută. La un preț de aproximativ 100 lei, poți să te bucuri de un device care te ajută pe partea de notificări în cazul în care n-ai telefonul la îndemână, beneficiezi de un sistem de alarmă de minim deranj, îți monitorizezi numărul de calorii, orele de somn și distanța parcursă în cazul în care practici sportul, urmezi un curs de slăbire dar și în alte scopuri. Pe lângă toate astea benefiziezi și de un accesoriu cool la care poți să-i schimb cureaua de diferite nuanțe, decât negru, fiind o parte integrantă la o ținută bine gândită și comodă fie că e sport sau casual. Cu siguranță, recomand această mică bogăție, cu un preț nesemnificativ, după mine, care o să vă fie ca un mic ajutor, în diferite situații.

De ce nu, chiar și la cerea în căsătorie?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: