Vinostoria

Un trio ce lasă amprentă pe suflet

Rară Neagră, Merlot și Saperavi de la Rădăcini Wines

Câți oameni, câte lucruri, câte activități își lasă amprenta pe suflet? La ceas de seară, într-o zi de august sau într-o dimineață târzie de primăvară, cum are loc acest proces? Când ne dorim mult sau nu ne dorim deloc? Când sorbim un rose sau un alb? Când întâlnim un răsărit sau petrecem un apus?

Pe parcursul vieții numărul amprentelor pe suflet variază. De la întâmplări, oameni, concluzii, suferințe, iubiri și vinuri. Cele din urmă au o proprietate fastuoasă de a crea amprente de lungă durată în conștiința noastră. Un rose sorbit cu o iubire crescândă într-o seară de mai crează o amprentă, un roșu cu părinții sub streșina cu viță de vie pe meleagurile în care ai crescut, altă amprentă, un alb cu prietenii după o un proiect încheiat cu succes, o amprentă diferită.

🍷 Se lasă acolo și renasc când răscolim memoria. Sunt însă momente când încă fără a sorbi un vin știi deja că își va lăsa amprenta. Când eticheta îți face cu ochiul, cupajul ”întemnițat” în sticlă este unul tentant, iar legătura prin sevă este una prezentă. Rară Neagră, Merlot și Saperavi de la Rădăcini Wines este un astfel de vin. Și la sigur va fi!

🍇 Rădăcini, creeză vinuri din locul de unde provin eu. Timpul și distanța ne-a făcut să ne ciocnim sub un alt cer decât cel sub care am crescut, însă asta nu ne-a împiedicat să ne îndrăgostim. Acest trio, m-a făcut curios prin eticheta vie și colorată, reprezentând o amprentă, resimțită și la nivel de gust. Despre asta însă, un pic mai încolo.

Rădăcini Wines

Rodul unei simbioze

❤️ Ampre este rodul unei simbioze între soiuri de struguri selectate cu grijă de vinificatori care să transmită aroma și personalitatea autohtonă. ”Din zilele trăite cu plăcere se nasc clipe și emoții rare” este sloganul de pe sticlă. Se pune accentul pe emoțiile pure, adevărate, puternice. Emoții care lasă amprente.

🍓 Generos în arome de fructe de pădure bine coapte, printre care merișorul și duda, prune și cireșe amare, vinul oferă în plus arome de piper roșu și nucșoară. De o culoare rubinie, fiind creat din roada anului 2018, este un vin tânăr, păstrând emoția la începuturile sale abia. Rara Neagră și Merlotul scot în evidență potențialul maxim al Saperavi-ului, creând note gustative mult mai puternice și de impact.

Recomandări culinare

🍝 Servit cu o porție sănătoasă de paste cu sos alb și condimente precum diverse soiuri de piper, de la unele mai neutre la altele mai dulci, cu șuncă și cașcaval, vinul s-a comportat de minune, servit la temperatura recomandată de 15-17 grade Celsius, la ceas de seară, cu un apus minunat de martie.

Un vin de impact!

🧬 Cu un gust pronunțat de condimente și bogat în arome, acest vin lasă o amprentă gustivă pe și de o lungă perioadă. Mai ales lasă o amprentă pe suflet. Una care așteaptă să fie readusă la viață cu fiecare strop care ajungând în pahar, scaldă paltinul iar într-un final se așează în tihnă, pe suflet, așteptând noi întâlniri dătătoare de emoții.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: