#followcudor,  Vinostoria

Un Malbec greu, dar ușor de sorbit

Un Malbec din Argentina care m-a suprins.

Plăcut. Nu mă declar a fi un admirator înflăcărat a vinului roșu însă dacă este unul bun (nu fac trimitere la preț) atunci cu mare drag cum s-ar spune. Soiul de struguri Malbec, este cultivat în mare parte în Argentina, de asemenea și în Franța, însă după o iarnă rece în perioda anului 1956 își pierde popularitatea.

Acest Malbec din Argentina, e destul de aromat însă în același timp și destul de sec. Chiar prea, aș spune. “Inculpatul” este unul dintre cele mai seci vinuri gustate vreodată de mine. Are un gust firav de vișine și prune ceea ce îi conferă mai multă splendoare și un ușor dulce gust, fapt care m-a lăsat înfometat de el mai mult.

L-am primit chiar în ziua absolvirii la Sibiu, după 3 ani frumoși în perioada de licență, de la o prietenă bună, admiratoare și cunoascătoare de vinuri. Am trăit o dulce surprindere să i-au cunoștință cu un soi de struguri, fiind în necunoștință de cauză despre Malbec din Argentina. Pot spune cu certitudine că gustul ei rafinat n-a dat greș iarăși și a făcut un om mai fericit.

Neiubitorilor de vin n-aș recomanda acest vin poate decât în limita a 1-2 pahare. Greutatea lui, mă refer la faptul că este sec, poate fi una respingătoare și catalogată ca o experiență mai puțin plăcută. Pentru mine însă continuitatea sorbirii lui, a fost una cu surprize și suavă.

Prețul lui este unul decent aș spune eu, undeva în jur de 12 euro. L-am combinat cu niște carne de porc, pregătită la cuptor, undeva în jur de 40 de minute, cu o serie de legume și o salată de zarzavaturi. A fost un deliciu.

Cu certitudine pot spune că își merită prețul și tirbușonul aplicat peste el. Deci, #followcudor și inspirație să aveți cu el!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: