Vinostoria

Traminer de Purcari – o iubire de zile mari

Deseori noi oamenii suntem în căutarea surselor fericirii. Pentru unii dintre noi e ploaia. Pentru alții cafeaua de dimineața. Pentru unii bluza albastră cu dungile albe. Pentru alții covrigul cald cu semințe.

🧒 👦Toți suntem în căutarea fericirii în toate formele ei. Unele au un efect scurt, altele unul îndelungat. Ceea ce contează este ca fiecare dintre noi să găsim formele noastre de fericire. Să le împărtășim cu alții. Să oferim o parte din fericirea noastră pentru fericirea altuia. Acest proces la rândul lui naște fericire. Astfel, creăm un cerc vicios din care nu mai este scăpare.

Traminer de Purcari

🍇 Fericirea pe carea vreau să o împart cu voi are aromă foarte plăcută și e un pic acidă. ”Ia naștere în 2018 și are nevoie de 2 ani pentru a se cunoaște cu moldoveanul cu pălărie. Ia naștere sub același cer moldav și tot acolo ei se ciocnesc. După câteva săptămâini de dorință de dialog, acest lucru se întâmplă într-o seară de mai, la apus de seară și dintr-o dulce dorință de conversație. O dorință arzătoare de fericire.”

🌇 O seară de mai m-a apropiat de Traminer de Purcari. O seară caldă de mai când odată ce i-am mulțumit încă o zi soarelui pentru trudă, m-am avântat într-o goană după fericire. Întâmplător sau nu, creatorii vinului îl descriu ca pe o ploaie a lunii mai: miroase a salcâm, dar și a flori de soc.

Traminer de Purcari

Un pic de istoric

📜 Prima mențiune despre vinul Traminer, datează din anul 1834, deși soiul de viță de vie este cunoscut din secolul al XV-lea. Bogat într-o aromă puternică de la primul contact, vinul atrage. Rozele târzii se simt instant, de aroma cărora nu te mai saturi. Unul dintre puținele vinuri în care aroma și gustul se luptau pentru a mea inimă. Într-un final nu exista câștigător sau perdant.

👃 Gustul pe care nu poți să-l asociezi cu altceva decât cu o finețe rară, o fructuozitate palpitantă și o subtilitate greu de părăsit, nu se lasă deloc așteptat. Toate acestea datorită notelor de iasomie îmbătătoare de altfel și de dulceața de trandafiri. Datorită lor, finețea vinului e accentuată și pronunțată până la refuz. Și apoi din nou.

🍾 Traminer de Purcari, reprezintă un produs al anului 2018, în ediție limitată, lansat în aprilie, 2019. Sticla mea a fost botezată cu numele 016666.

Recomandări culinare

🧀 Vinul se recomandă a fi consumat cu brânzeturi proaspete, piept de pui, salată de crudități, fileu de calcan gratinat cu orez negru. În ceea ce privește temperatura, aceasta este de +10…+12°С. Sub albastrul cerului, cu un jazz pe fundal, eu am servit o parte din el cu o porție de paste cu sos alb, piperuri și miez de nucă. De asemenea, am inclus o salată de crudități pentru a continua nota prospețimii pe care o oferă vinul.

🥂 Traminer de Purcari nu este doar un vin. E unul corpolent care îți oferă un gust complex, bogat și instigator la repetiție. Un vin echilibrat, aromat și răcoros. Un vin revigorant și oferitor de primăvară. O primăvară ușor răcoroasă, plină de farmec și îmbătătoare prin a sa existență. O primăvară închisă într-o sticlă cu un scop: să ofere fericirea celui care o caută.

🧬 Și o trăiește.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: