The Dripper
Foodmania

The Dripper – locul în care pălăria se scaldă în mireasmă de cafea

Privind pe geam cum lumea să grăbește, orașul e plin de viață prin trafic, aglomerație și sunete, iar soarele nu încetează să tachineze cu al lui căldură, sorbind dintr-un cappuccino simt de parcă reușesc să opresc clipa un pic în loc. Chem timpul să se bucure de o cafea aromată, bine prăjită și ușor acidă văzându-l că e istovit, dar bucuros în a-mi accepta invitația.

Fiecare sorbitură contează. Fiecare sorbitură reușește să pună în valoare postgustul cafelei și aroma bogată și intensă. Îți stârnește curiozitatea originii sale, modalității sale de preparare, altitudinea creșterii și propritetățile ei. Nu doar absorbindo reușești să o cunoști, însă o descoperi mai mult dacă îi cunoști povestea.

Prima dată când am vizitat Oradea, un oraș bogat în arhitectură și în vibe cald și pe alocuri atât de calm, am ales locul unde să-mi beau cafeua la întâmplare. The Dripper mi-a făcut cu ochiul și i-am surâs drăguț. Situat apropiat de Piața Unirii, acesta are o terasă cozy și un albastru al pereților care pare că vrea să evadeze pentru a se înălța către cer, pentru a se cufunda îl el.

La The Dripper, am fost întâmpinat de o domnișoară zâmbetul căreia am simțit instant cum mă molipsește și nu m-am împotrivit. Am rugat să-mi bucure inimioara cu un flat white, iar sufletul cu un pahar de apă. Nu aveam așteptări, fiind în necunoștință de cauză. Momentul în care am atins cu buzele ceașca am simțit un gust necunoscut. Un gust pe care nu l-am mai simțit. Era un gust bogat, o aromă suavă și o cremă făcută ca la carte.

M-am simțit atât de implicat în toată chimia oferită de acel poem din boabele de cafea, încât am decis că o singură lectură e insuficientă. După aproape 9 luni mă aflam în fața aceluiași poem, la fel cu pălăria pe cap într-o zi de iulie, plin de dorință de a resimți aceeași senzație.

De data această din cauza terasei care era plină de oameni frumoși, am optat pentru un loc în interiorul cafenelei. Cum se dovedise ulterior, fusese o decizie purtătoare de o continuă explorare. Am fost uimit de nuanța albastrului: una caldă și plăcută ochiului. Mesele dintr-un lemn maroniu scaunele îmbrăcate într-un material textil de nuanță albastră închisă, completau de minune marea aia de albastru. Luminile proiectate și mesajele drăguțe pe ici colo, redau atmosfera unui salon primitor și ușor rafinat.

Aș minți dacă aș spune că am rămas doar la o cafea. Am optat și pentru două deserturi. Prima dintre ele a fost o banana bread, servită cu miere cu nuanțe florale de se topeau în gură și un brownie care părea că acum și-a cunoscut geneza din cicolată. Servit cu înghețată de ciocolată, aceasta părea că vrea să-l părăsească, dar mai zăbovea oferindu-se subtil lui, prin topire.

Cafeaua, cea pentru care am pășit pragul localului a fost… M I N U N A T Ă! Născută din cafea de specialitate, fiind o combinație din trei origini diferite: Kenya-Brazilia-Honduras, mi-a oferit un postgust îndelungat și acid. În combinație cu prăjiturile, a fost o bombă gustativă care se dorea a fi prelungită cel puțin o veșnicie. Cu o cremă bogată și atent preparat, flat white-ul mi-a fost servit într-o ceașcă dintr-un porțelan mai greu, însă plăcut la atingere cu simbolul localului.

Alături de mine, niște domnișoare luau micul dejun împreună. Am tras cu ochiul involuntar la cât de bine arătau platourile: ou, bacon, rucola, semințe, avocado toateerau puse cu grijă. ”Arta” din acele farfurii m-a lăsat cu un singur gând: data viitoare le calc pragul să le gust și din restul preparatelor, mai ales ce ține de micul dejun.


Pe lângă designul cu tentă jucăușă, marea de albastru și cafeaua numai bună de iubit, servirea este una pe măsură. Te simți ca un om al casei: ascultat, consiliat și cu drag deservit. Ai o alegere vastă în ceea ce privește preparatele din cafea, mic dejun și deserturi cu sau fără zahăr.

Nu contează dacă ești un localnic sau un turist care absoarbe frumusețea orașului plin de mister și splendoare. Localizat în inima lui, The Dripper este binevoitor pentru fiecare. Fiecare care înțelege poemul oferit de o cafea bună, chimia creată în interiorul lui și dragostea pentru cerul orădean. E nevoie doar de voie bună, o poftă de lup de ambianță plăcută și o clipă pentru sine.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: