Întrebări. Și Răspunsuri

Sunt destul de tare pentru o nouă provocare?

Majoritatea dintre voi care mă urmăresc, cunosc afinitatea mea față de social media, iar dacă să fiu mai exact pentru Instagram. Îmi place platforma asta pentru faptul că mă instigă să fiu creativ, să cunosc oameni interesanți din diferite sfere de activitate de la care am ce învăța, să mă provoc să creeez conținut viziual divers și să fiu eu. Cât de straniu n-ar suna asta. De când mă țin eu minte, îmi doream într-o formă directă sau mai puțin, să interacționez cu diverse persoane, măcinate de aceeași plăcere vinovată: creativitatea.

Uneori îmi iese mai puțin, alteori mai mult. Cert este că îmi dau silința să creez ceva care în primul rând să-mi placă mie, să mă definească, dar în același timp să mă scoată din zona de confort. Încerc să mă descopăr, să învăț mai multe din ale fotografiei și să pun accent pe calitate. Și toate astea datorită Instagramului. Știu că se consideră una dintre cele mai depresive platforme din cauza încercărilor noastre de a arăta o viață perfectă.

Aici, voi încerca să fiu scurt: depinde foarte mult pe cine urmărim și cum filtrăm informația. Cu siguranța admirația unor persoane pe care le urmărim nu trebuie să se transforme în fanatism, cu accente de invidie sau ură că ele au reușit și noi nu. Sunt oameni și ei! Nimeni nu are o viață perfectă și nici nu cred că și-ar dori să o aibă. Nu cunoaștem toate detaliile și sacrificiile pe care le-au făcut, pentu a se bucura de realizări și de succes. Sunt de părere că trebuie să fim mai asumați și să ne focusăm mai mult pe ceea ce ne interesează, definește și stimulează să evoluăm, nu să copiem obsesiv având speranța că vom găsi împlinirea. Hai că tot n-am reușit scurt să fiu. 😀

Contrar acestei plăceri pentru această platformă, m-am întrebat ce ar fi dacă aș renunța la ea pentru câteva zile? Cum mă voi comporta? Ce activități voi avea? Voi avea încercări de a renunța? Zis și făcut. Miercuri, săptămâna trecută am anunțat acest fapt pe story, fără a oferi o explicație. Îmi doream să-mi arăt mie în primul rând că viață fără instagram există, că pot fi mai productiv și mai organizat.

Am postat, am dezinstalat aplicația pentru a fi sigur și am închis telefonul. Primele câteva ore, au fost cele mai stranii. Mă uitam ca la o bucățică de tort apetisantă și conștientizam că nu se poate. Trebuie să recunosc că n-am obișnuița de a intra pur și simplu și a începe în a da scroll. Intru de mai multe ori pe zi, a câte 10 minute, cu un anumit scop. Și așa vreo 20 de ori. Conform datelor oferite de Instagram, petrec zilnic în medie o oră și 40 de minute. Ceea ce consider că nu este mult, însă cu siguranță că ar putea fi mai puțin.

Mi-am pus întrebarea cu ce aș putea să umplu acele 2 ore? Mi-am revizuit lista activităților zilnice și am inclus unele noi. Recunosc că am început să dedic mai mult timp lecturii. Am reușit să termin o carte care nu-mi dădea pace, dar la parcurgerea căreia nu avansam mai deloc. Am fost plăcut surprins că mi-a depășit așteptările și am început una nouă. Mi-am zis că zilnic trebuie să citesc minimum 10 pagini și sunt curios cât mă ține. Sper eu, mult!

M-am focusat pe crearea de conținut vizual. Am făcut mai multe fotografii pe care abia aștept să le împărtășesc. Fotografii atât pentru blog, cât și pentru instagram. Ce ține de blog, mi-am dedicat mai mult timp pentru articole: scriere, redactare, revenire și publicare. Plănuiesc să îl fac mai atractiv, ușor de accesat și constructiv. Îmi doresc să cresc frumos și știu că este posibil atât cât îmi place și reușesc să bucur alți oameni frumoși.

Am reluat colindatul localurilor. Mi-e dor să revin cu feedback sub forma unor articole despre unele restaurante unde merită să mergi ca să te bucuri de mâncare, ambianță, servire și unde să îți lași mulțumit bănuții. M-am jertvit în fața vinurilor bune, cafelelor aromate și preparatelor delicioase. Vă tentez numai un pic și vă spun doar atât: curând revin cu noi păreri și sugestii.

Am mai pus lemne pe foc la dragostea pentu gătit. Da, da, da! Îmi place să gătesc. La nebunie! Mai puțin preparate care necesită foarte mult timp, pentru că nu am răbdarea necesară. Mi-am orientat atenția pentru ciuperci, sosuri, diverse legume și nu doar. Îmi doresc să experimentez și sunt înarmat cu artilerie grea: cuțit, tocător, oală și multă voie bună.

Peste aproape 4 zile am revenit pe instagram cu multă energie, vibe bun și un dor mare de a consuma conținut de calitate, interesant și util. M-am gândit că ar fi interesant să împărtășesc această experiență și uite-mă aici, făcând acest lucru.

Pe lângă toate activitățile, am găsit încă timp pentru multe altele. Și asta mă bucură enorm. M-am convins că pot fi organizat și știu să mă adaptez. Scopul nu este în a mă lăuda, ci în a vă spune că organizarea propriului timp depinde în mare parte de noi. Nu zic că a fi prezent pe instagram e o pierdere de timp, ci totul trebuie să fie cu măsură. Acele ore în șir, pot fi investite spre ceva util nouă. E spre binele nostru să ne deconectăm așa spontan și să concentrăm spre alte lucruri, fie ele explorate sau nu.

Și.. stați un pic. Cred că mi se ard pastele. V-am cuprins! 😀

2 Comments

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: