Tortelli Pasta Bar Cluj
Foodmania

Senzații noi și bombe gustative: Noul meniu Tortelli Pasta Bar e aici.

Cu pastele suntem prieteni de când mă știu. Sau mai bine spus de când mi-au apărut dinții. Printre primele amintiri legate de paste sunt momentele în care știam că mama o să vină târziu de la muncă și vroiam să o întâlnesc cu ceva călduț. Drept urmare pastele cu brânză erau specialitatea tânărului bucătar de atunci.

Au fost multe oale lipite și paste jertvite. Toate însă pentru un scop concret: să mă învăț să le gătesc bine, dar și să le iubesc. De îndrăgit am reușit, însă să le gătesc mai greu. Drept urmare când am auzit că oamenii frumoși de la Tortelli Pasta Bar își schimbă meniul nu am stat mult pe gânduri.

Le-am călcat pragul dornic de senzații noi, dar de aceeași primire călduroasă și prietenoasă de care am avut parte. Mai multe despre ea, puteți afla chiar aici.

Am ales să merg seara, ca să fie o cină pe măsură. Să îngheț un pic de la temprratura joasă de afară și apoi să mă revigorez cu un pahar de vin, în interorul localului cald. L-am prins plin de oameni înfometați, îndrăgostiți și nerăbdători de paste. Recunosc nu îmi cunoștem dorințele. Nu știam ce mă așteaptă, dar știam că o să rămân plăcut surprins de noile preparate.

Am optat pentru un pahar de vin alb, un Sauvignon Blanc de la Dealu Negru by Jelna. În ceea ce privește vinul voi spune doar atât: merită un articol aparte. Oricum, nu vă voi lăsa fără mici detalii. E un vin aromat datorită fructului pasiunii și corpolent în același timp, având o aciditate controlată. V-am intrigat? Puțină răbdare, articolul e pe drum.

Mult am stat să mă gândes ce voi alege din preparatele noi. Finalistele au fost Pappardelle alla salsiccia, paste groase și lungi în sos pomodoro cu grana padano, salsiccia picantă și fasole roșie, completate cu pătrunjel proaspăt și Pansotti caccio e pepe, paste cu umplutură de brânză, pecorino romano, ricotta și grana padano, în sos cu unt cu guanciale crocantă și piper negru proaspăt măcinat. Iubirea pentru sosul roșu a fost puternică.

Între timp am (re)descoperit detaliile. Borcane de diverse forme umplute cu o diversitate de paste, lumini jucăușe și zâmbete. Deoarece a fost Moș Nicolae, am extras dintr-o căciulă un bilețel în urma căruia puteam câștiga un dar: o stilcă de vin, un zâmbet, o porție de paste, un desert, o cafea. Eu m-am ales cu un zâmbet drăguț din partea ospătarului care m-a servit cu amabilitate și i-am oferit reciprocitate: un zâmbet. La pachet cu aparatul dentar.

Am apreciat enorm inițiativa. În primul rând pentru că era ceva nou pentru mine. În cel de-al doilea pentru că e un semn de atenție față de client. Iar în al treilea pentru că e plăcut, te simți învăluit de grijă, ceea ce este nespus de important într-un domeniu precum este HoReCa. Iar în al patrulea pentru că am avut un motiv în plus de a zâmbi în acea zi.

În plin proces de sorbire a vinului și analiză a detalilor, mi-au venit și pastele: un adevărat mix de culori.  A urmat parmezanul ras și mixul de piper măcinat, pe care de fiecare dată le aștept ca un mic copil. E unul dintre momentele favorite. Datorită lor reușesc să îmi îmbogățesc pastele cu gust, dar și să mă bucur de procesul în sine. Unde mai pui că mă simt în acele momente ca într-un restaurant italian undeva în Italia.

N-am mai fost, dar am mai vrut. 😀

Pastele au fost moi și pufoase, carnea a fost una suculentă și datorită sosului un pic picant și piperului ulterior adăugat. Fasolea roșie i-a oferit un plus de valoare din persectiva gustului, în timp ce pătrunjelul a sărit în ajutor să calmeze un pic situația. De fiecare dată în acest sens, a fost ajutat de vin.

Am fost flămând și fericit la Tortelli Pasta Bar. Flămând înainte și fericit după. Am avut parte de o primire amabilă și călduroasă din partea personalului, am descoperit gustul unor paste ”de te puteai linge pe degete” (de se mâncau cu mâna) și mi-am creat teren pentru un nou articol dedicat unui vin minunat. Asta da seară productivă.

Întâmplarea a făcut că și iarna, și primăvara, să le calc pragul celor de la Tortelli Pasta Bar a fost o plăcere. Paste alese, pregătite în fața oamenilor flămânzi și fericiți, vinuri iubărețe de oameni dornici de a le cunoaște și o atmosferă plăcută. Cu siguranță am să aștept vara și toamna să fiu oaspete aferent fiecărui anotimp, iar până la vară zic să-i mai bucur cu a mea pălărie și foame. Mereu una de lup.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: