Foodmania

Roots Urban Tastery – acolo unde vinul și cafeaua se întâlnesc și nu mai pleacă

Nu trăim cele mai fericite vremuri, însă efortul și implicarea comună sunt necesare ca niciodată. Începând cu 1 septembrie în România și 15 iunie în Republica Moldova s-au redeschis restaurantele și cafenelele în interior. Acest lucru presupune că putem să ne bucurăm de o cafea, un pahar de vin sau o porție de paste delicioasă. Orice vizită a unui local care presupune utilizarea serviciilor în incinta lui, trebuie să aibă loc cu responsabilitate și cu respectarea normelor de siguranță impuse de autorități pentru siguranța noastră și a celor din jur. Aveți grijă de voi și de cei dragi și lectură plăcută!

Omul prin dăruirea de sine e capabil de lucruri nemaipomenite.

Pentru a crea ceva cu totul deosebit, pe lângă resursele financiare, cele ce țin de timp, oameni, un prag foarte important în derularea procesului de creare este momentul în care ființa umană ia decizia. Acel moment în care e mistuit de întrebări, tentat de refuz, dar împins de curaj de la spate și ținut de mână de a sa pasiune.

La început e o idee, după aia o bătaie de cap, după o dorință, după un plan și în cele din urmă e o trăire cu fiecare particulă a sa. Astfel, e bântuit omul care își dorește să scape de flăcările pasiunii, transformându-le în lumină. Fie că vorbim de crearea unui brand de broșe hand-made, deschiderea unui mic restaurant cu specific spaniol sau scrierea unei cărți de ficțiune, în primă fază e nevoie de o idee. După aceea urmează o dorință arzătoare de realizare și într-un final culegerea unor piersici dulci și moi din grădina numită ”muncă”.

Ceea ce ține de localuri, cred că pasiunea poate fi regăsită în fiecare detaliu.

Așa cum se întâmplă la Roots. Aflat în inima orașului, pe bulevardul Eroilor localul atrage printr-un design minimalist, nuanțe calde și oameni frumoși. Există două locații, însă astăzi atenția noastă este direcționată către cea de pe Bulevardul Eroilor, numită Roots Urban Tastery.

O explozie de bej, lemn și lumini. Accente de albastru, roz și verde. Nițel negru și auriu. Din momentul în care intri ești salutat și ajutat cu alegerea unui loc.

Mai multe despre local

Să revenim la intrarea în local. Pentru siguranța ta și a celor din jur este binevenit să te dezinfectezi și să porți mască atât timp cât n-ai luat loc la masă. După ce se întâmplă acest lucru, calea către o cafea bună este aproape realizată.

Numărul maxim de clienți admis în interiorul localului din motive de siguranță este de 13 persoane. De asemenea poți opta pentru un loc pe băncuțele amplasate în stânga și în dreapta la intrarea în local. Te poți bucura încă de vremea bună de acum, dar și de cerul albastru. Unde mai pui că ești chiar în inima Clujului, având posibilitatea să simți vibe-ul urban a unui concert matinal sau a unui teatru de păpuși.

Pentru a minimiza contactul fizic între angajați și clienți, în locul meniului ți se oferă un cod QR. Scanându-l poți descărca meniul în format PDF chiar pe telefonul tău, analizându-l în cel mai mic detaliu. Comod și practic, nu-i așa? Drept urmare, dacă decizi să le calci pragul data viitoare, poți din timp să decizi pentru ce produs să optezi.

Roots Urban Tastery e locul unde vinul și cafeaua se întâlnesc și nu mai pleacă.

Întâlnesc acolo sâmbetele, ploile și lumea bună din Cluj. Localul îmbină pasiunea(că tot ziceam) pentru gust și origini într-o simbioză de coffee-shop pe timp de zi și wine&tapas bar la ceas de seră. Astfel pot fi explorate două lumi pline de dragoste și dăruire.

Iubirea pentru cafea la Roots Urban Tastery poate fi explorată prin prisma a 3 blend-uri, cafeaua fiind prăjită la Origo. Primul este cafeaua de specialitate, boabele având origini controlate, cumpărate de la fermieri care cu atenție și sârguință recoltă, cresc și iubesc cafeaua. Cel de-al doilea microlot, cuprinde cafea cu un punctaj foarte mare, folosiă la competițiile specializate. Al treilea, este blend-ul casei, cu un profil echilibrat.

Roots Urban Tastery

Iubirea însă nu se oprește aici. Ea se regăsește în metodele de brewing: Chemex, V60, Aeropress, etc. Alături de ele se găsesc fresh-uri și limonade răcoritoare.

Micul dejun la Roots este compus din diverse cereale, iaurt, ouă poșate, etc. În primele 2 vizite pe care le-am avut acolo, m-am rezumat la cafea și 2 prăjituri: banana bread și brownie. Lucru care s-a întâmplat și al următoarele vizite. Vă provoc să încercați brownie-ul. E DE-LI-CIOS!

Preferințe, preferințe, preferințe

Pe lângă flat white și o felie de brownie, merg să sorbesc amorul dintre boabe și diversitatea oferită de detalii și arta creată de Cristina Frei. O artă care e ascunsă în obrazul femeii iubitoare, tainică și delicată, cu vântul jucându-se în ale ei plete lungi, ochii îngândurați și mâinile plăpânde în atingeri.

Roots Urban Tastery

În vizitele pe care le-am avut, am pun ochiul pe masa de la intrare, cu un geam masiv către Piața Unirii în toată splendoarea ei. Acolo, alături de pălărie, la frântura clipei matinale, aș vrea să stau de vorbă cu pasiunea. Aș vrea să o întreb cum îi mai merge și dacă are nevoie de ajutor. Pasul cel dintâi tot eu am să-l fac, îi voi zâmbi și o voi întreba dacă tot flat white-ul îl are la suflet?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: