Făt Frumos pe Instagram

Relație toxică pe Instagram. Da sau ba?

Nu e zi în care să nu fim acolo și să nu împărtășim impresii, așteptări, emoții, scopuri și rezultate. Dacă totuși sunt zile în care nu suntem prezenți acolo, în acele zile șlefium strategii. În acele zile plămădim gânduri și ne avântăm în dialog cu inspirația pentru a crea proiecte interesante, valoroase și calitative.

Vorbim despre rețelele de socializare, în speță – Instagram. O platformă unde putem cunoaște o mulțime de creatori de conținut. Unde putem lega prietenii. Unde putem iniția provocări care să ne aducă valoare atât în viața personală, cât și cea profesională în contextul conținutul potrivit consumat.

Din observațiile personale ale multor creatori de conținut, dar și consumatori, am sesizat că o bună parte din noi au dezvoltat pe Instagram o relație care pe alocuri ne provoacă daune emoționale sau fizice. Din dorința ca fiecare să dezvolte o relație armonioasă în mediul online atât din postura celor care livrează conținut, cât și a celor care îl consumă am creat o serie de #ConcluziipeInstagram din propria mea experiență. Aici poți citi PARTEA I, iar aici PARTEA II.

În cele ce urmează, vreau să analizăm această relație pe care o avem pe Instagram. O vom face în funcție de comportamentul nostru actual pentru a ne întreba dacă este unul potrivit cerințelor noastre sau dacă este nevoie să introducem o serie de modificări.

Zic să intrăm în pâine. Gemul de zmeură cred că vă place tuturor.

Cauză și consecință

Din cauza a ceea ce livrează o anumită parte a creatorilor de conținut, o parte a consumatorilor ajung să creadă că viața lor nu este destul de interesantă. Că nu e destul de plină de oameni de calitate sau de activități care aduc un plus de valoare. Oare să fie vina platformei faptul că avem cunoștințe puține într-un domeniu în care ne dorim să ne dezvoltăm de ceva timp? Platforma ne împiedică să ne creștem cercul de cunoștințe sau să schimbăm rutina casă-job, job-casă?

Din cauza a ceea ce livrează platforma ajungem să credem că nu suntem de frumoși sau înalți, supli sau musculoși? Să fie oare de vină platforma că nu avem suficientă voință să începem a face gimnastică în fiecare zi, să consumăm 2 legume și 2 fructe zilnic, să bem suficientă apă?

Din cauza a ceea ce livrează platformă nu ne ajunge timp pentru nimic? Nici pentru socializarea cu prietenii, pentru dezvoltarea unor proiecte uitate pe foaie în al doilea sertar al biroului? Chiar și pentru o călătorie la munte? Nici pentru a începe să creăm post carduri cu tematică minimalistă, idee care ne-a prins într-o după amiază când așteptam flat white-ul la to go?

Tind să cred.

Tind să cred că noi suntem cei care deținem controlul asupra vieții noastre cu posibile implicații din exterior, controlabile pe cât de mult se poate. Cred că noi suntem cei care decidem în ce moment facem ca butonul de Unfollow să creeze magie.

De asemenea cred că noi urmărim oameni care ne inspiră, ne determină la bun, frumos, onest. Cred că punem educația și bunul simț al unei persoane la bătaie ori de câte ori ni se aprinde vreun beculeț în urma unei fapte sau declarații suspicioase ale acesteia.

Tind să cred.

Sau e mai bine să n-o fac?

Acest articol a fost scris cu noua piesă a lui Ariana Grande în căști. Alături vreo câteva pahare de apă consumate pentru că hidratarea contează. Toate astea într-o seară de sâmbătă în care mașina de spălat îmi ținea companie. După mă tot striga să vin să o scap de rufe. Dacă ți-a plăcut acest material și crezi pe lângă tine ar bucura și alți oameni, dă un share. Aș fi tare bucuros. De altfel, mulțumesc. Voie bună!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: