Delicii de online

Prin lume hoinar, cu Bla Bla Car!

Iubesc călătoriile! Îmi oferă acea doză de neașteptat și de imprevizibil. Aceastea mă determină să mă urc în tren și să explorez țara asta frumoasă, pe nume România. Îmi place să-mi scald ochii în verdele câmpiilor, să mă joc cu norii și să observ copacii care vor să mă ajungă din urmă. Și nu reușesc, dar ei tot încearcă. Și nu reușesc.

Datorită călătoriilor am descoperit mai multe laturi ale frumosului, ale unicului, ale nedescoperitului, însă de asemenea m-am descoperit pe mine. Iubesc să explorez orașe, să cunosc caractere, să caut curajos ieșiri din situație. De fiecare dată mă conving că dorința de a vede toată lumea, e tot mai arzătoare.

Într-un timp călătoream mult cu trenul. De când merg lunar spre Sibiu pentru a-mi activa aparatul dentar, din lipsa unei curse directe, majoritatea fiind nocturne, am început să caut alternative. Aflasem de la prieteni de sistemul de car sharing între conducător și pasageri. Ulterior am descoperit o aplicație, numită Bla Bla Car. Procesul în sine este cel de carpooling, așa cum spune termenul în engleză.

Bla Bla Car

Și acum țin mint prima călătorie, de acum câțiva ani. Mă întorceam de la București la Sibiu, de la un eveniment, alături de un domn de peste 50 de ani. Am început să povestim despre una, despre alta, să glumim, să fim pe aceeași lungime de undă. Domnul a fost atât de deschis și prietenos, căci în momentul în care am ajuns la Sibiu, a refuzat categoric să ia bănuții pentru călătorie. Degeaba m-am opus, pentru că a continuat să refuze. Am decis să-l îndulcesc cu niște bombaine Bucuria, el în schimb oferidu-mi un zâmbet și dorindu-mi multă sănătate. 🙂

Bla Bla Car reprezintă o alternativă în ceea ce privește modalitățile de transport regulate, precum trenurile, autocarele, microbusele, etc. Este una în care ai un contact mult mai apropiat cu șoferul. Îl poți cunoaște mai bine, împărtăși din experiențele personale, învăța noi lucruri și multe altele. Consider că anume contactul verbal cu o persoană necunoscută e acel zvâc al acestui proces. Îți ieși din zona de confort, cunoști mai multe tipuri de personalități și poate în așa manieră îți găsești fie un foarte bun prieten sau chiar și iubirea vieții. 😉

Ușurința este un alt aspect lăudabil. Îți fac un cont, postezi și o poză ca să aduci un plus de convingere și începi să cauți o călătorie. Fiecare șofer vine cu o ofertă de preț, efectuată de către aplicație, în funcție de mașină, timpul cursei, etc. Dacă conducătorul crezi că ți se potivește, tot ce ai de făcut e să efectuezi o rezervare și să aștepți confirmarea lui. Ulterior, odată cu confirmarea, poți apela șoferul ca să stabilești locața exactă, de unde veți pleca.

Bla Bla Car

Sistemul de apreciere post cursă, îți permite să îți faci o părere preventivă despre acel șofer, ce fel de persoană este, ce abilități de condus are și nu doar, în funcție de evaluările oferite de pasagerii de la cursele anterioare. Ai 14 zile ca să oferi un feedback și șoferul, la fel. Odată ce ambii ați făcut același lucru, în tabloul vostru de board o să apară acestea.

Bla Bla Car mizeză mai multe aspecte care să garanteze securitatea, cofortul și transparența atât a pasagerilor, cât și a șoferilor. E posibilă alegerea persoanelor alături de care călătorești, consultanța evaluărilor primite, detalierea preferințelor șoferului (unii sunt de acord cu animalele de companie, fumatul în mașină sau muzica tare). Nu lipsește asistența tehinică în cadrul aplicației.

Nu pot să nu apreciez timpul redus de deplasare în fața metodelor alternative de transport, confortul, posibilitatea de a cunoaște oameni noi, a avea experiențe diverse. Am avut plăcerea să cunosc oameni atât de diferiți, însă cu mult bun simț.

Dornic de noi cunoștințe, povești lungi și interesante, oameni calzi și buni, hoinar, mă avânt în noi călătorii cu Bla Bla Car. Niciodată nu știu cu ce fel de persoană îmi voi petrece câteva ore, însă prefer pe fiecare șofer să-l bucur cu o glumă bună și cu a mea pălărie. Și cine știe, poate data viitoare voi urca în a ta mașină!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: