Vinostoria

Cupajul dornic de iubiri: Pinot Noir, Saperavi, Rară Neagră de la Castel Mimi

❤️ De unde izvorăsc iubirile?

Acele pentru care eternitatea nu este decât un cuvânt. Acele iubiri care îți oferă încrederea că te vor însoți necontenit și în momentele în care vei avea nevoie de orice, mai puțin de iubire. Acele iubiri care îți vor mângâia sufletul în momentele de mare anvergură, fără să le ceri asta.

🌊 Izvorul acestor iubiri e larg cunoscut și necercetat îndeajuns. E din noi, cei care ne dorim să iubim, iar odată cu trecerea timpului, nu facem decât să fundamentăm aceste iubiri: în familie, în plăceri, în experiențe, în rezultate. Nu există forțe care să le destabilizeze, ci doar să le ofere o nouă formă, una mai progresistă și contemporană.

Pinot Noir Saperavi Rară Neagră

🌷 Izvorul iubirii mele pentru vin e rodnic de 23 de primăveri.(E deja martie) Uneori se revarsă cu o putere copleșitoare, alteori o face domol și lent. Cert este că nu va seca. Atât timp cât pot să mă bucur de vinuri bune, cu povești și cu valori în spate, iubirea pentru vin va crește.

🆙 Și crește! Recent, la această creștere a luat parte un vin de pe teritoriul țărișoarei mele. O vinărie despre care am aflat de multă vreme și de rodul muncii căreia tot îmi doream să mă bucur. Întâmplarea a făcut ca acest lucru să se întâmple, drept urmare pălăria plină de vise și o istorie bogată în acțiuni s-au întâlnit.

Pinot Noir Saperavi Rară Neagră

🏰 Castel Mimi este numit după ultimul guvernator al Basarabiei din perioada dominației țariste – Constantin Mimi. În 1893 acesta plantează primii butași de viță-de-vie. Ulterior acesta a adus din Franța soiul de struguri Aligote, implementând cunoștințele din Franța din cadrul Școlii Agricole Superioare din Montepellier.

⏱️ Odată cu trecerea timpului, Castel Mimi și-a consolidat istoria și tradițiile. Acestea se regăsesc în vinurile care au devenit tot mai bune, deceniu cu deceniu. O dovadă în acest sens, este cupajul de care am avut plăcere de a mă bucura. Un trio care se completează și se evdențiază în același timp. Pinot Noir, Saperavi și Rară Neagră au contemplat ca inima să nu mă mai doară.

Pinot Noir Saperavi Rară Neagră

Ci să se bucure.

🍷 E un cupaj parte a Colecției AnimAliens, indiciu regăsit și pe sticla propriu zisă. AnimAliens este o serie de vinuri nematurate în butoi. Etichetele sunt decorate cu figuri de animale ce provin din vechile legende moldovenești, reinterpretate într-o manieră modernă. Acest cupaj are întruchipat Bourul, fiind asociat cu datoria sacră față de plai și dragostea nemărginită pentru patrie.

🍇 Pinot Noir, Saperavi și Rară Neagră de la Castel Mimi se prezintă a fi un vin rafinat și suav. Delicatețea gustului și a aromei îl însoțește pe tot parcursul dansului din sticlă în pahar, și apoi doar în cadrul paharului. Din primele momente ale deschiderii sticlei, am simțit o dulce aromă de zmeură care m-a invadat și îmbiat cu taninii săi picanți.

Pinot Noir Saperavi Rară Neagră

👃 Alături de zmeură, buchetul olfactiv, unul intens și copleșitor, este completat de agude, smochine, vișine. Rafinamentul acestui vin este continuat de amprenta gustativă, datorită mixului de fructe de pădure și vișine coapte. Cele din urmă sunt îmbietoare până la ultima picătură. Culoare rubinie oferă o intensitate majoră, iar postgustul o continuitate datorită mirodeniilor.

💧 După scurgerea ultimei picături de vin din sticlă, mă pot încă bucura de mireasma îmbătătoare a vinului și ultimii tanini picanți rămași acolo, asemenea unui parfum de lungă durată care nu dorește să fie șters de timp.

Pinot Noir Saperavi Rară Neagră

🍲 Vinul cunoaște o armonie deosebită alături de carne roșie și cea de vânat, bine condimnentată. În cazul meu, a fost o lasagna cu carne de vită, mult cașcaval și multe condimentate pentru a descoperi vinul în adevărată sa amploare.

S-a comportat minunat.

🕺 Întâmplare sau nu, se face ca iubirea pentru vin să nu contenească să-mi bată la ușă indiferent de anotimp, zi sau stare. Vine să mă învăluie și să îmi ofere toată puterea momentului, să mă invite la dans ca mai apoi să se stingă în ale mele brațe, așteptând o nouă ciocnire ale trupurilor noastre.

Cum aș putea să refuz o asemenea plăcere?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: