Delicii de online

Crește artistul din tine cu PicsArt. Partea 1

📷 Iubesc fotografia. De o bună perioadă de timp e un chiriaș al inimii și nu pare că vrea să plece. Îmi place să mă joc cu lumina, să căut noi idei de realizare a unei fotografii creative, să atribui unei fotografii o emoție. Toate acestea la nivel de amator.

☝️ Un amator care își dorește să persevereze, să dezvolte această iubire la nivel tehnic prin lentile, obiective și alte obiecte necesare creării unei fotografii care să spună o poveste. Pe lângă realizarea fotografiei propriu zisă, mă implic cu trup și suflet și în ceea ce privește editarea. Deoarece am început să cochetez cu cea de pe smartphone, editarea a fost mereu acolo, prin intermediul aplicațiilor.

📱 Apreciez aplicațiile care sunt în stare să maximizeze o idee a fotografiei. Așa cum o face VSCO și Snapseed. Despre ambele am scris câte un articol, fiind în lista mea de favorite de o perioadă bună de timp. De curând, în rândul celor consacrați se regăsește un novice(pentru mine) care îmi fură tot mai multă atenție. E vorba despre PicsArt.

PicsArt

📣 PicsArt nu este doar o aplicație. E o simbioză între o aplicație de editare, colaj și desen și o rețea socială. Creându-ți cont, prin intermediul feed-ului poți vedea ce fotogafii împărtășesc alți utilizatori, existând opțiunea de a urmări un user sau altul. Poți să urmărești feed-ul și fără a avea un cont. De asemenea, poți descoperi alți utilizatori în secțiunea ”Explore”. Poți chiar să îți găsești prietenii de pe Facebook, contactele sau să trimiți invitație cui îți dorești prin mail, sms sau Whatsapp.

🤝 Poți să-ți urmărești prietenii, să începi conversații cu ei, să le lași comentarii. Poți provoca creativitatea fiecăruia, oferind propriile variante de editare a fotografiilor și organizând concursuri în interiorul unui grup de prieteni.

#️⃣ Ceea e cu adevărat suprinzător este că poți edita orice fotografie a oricărui utilizator, astfel propunând propria variantă. Poți să lași un comentariu și o inimioară, astfel reușind să constuiești o comunitate de oameni creativi, interesați de fotografie și editarea acesteia.

🏴󠁧󠁢󠁮󠁩󠁲󠁿 Secțiunea de Challenges este una plină de tentație și adrenalină. Poți participa în provocările create de aplicație, dar și de către alți utilizatori, urmând o serie de reguli și lăsându-te ghidat de ingeniozitate. Obținând primul loc, poți câștiga o lună gratis a versiunii Gold a aplicației unde poți descoperi o varietate de filtre, efecte, stickere, instrumente și template-uri, unele mai faine ca altele.

💰 Prețul unui abonament lunar este de 18.99 de lei. În cazul în care decizi să-ți achiziționezi abonamentul anual, prețul se reduce la 11.24 lei/lună. Înainte de a lua o decizie dacă îți dorești să-ți investești bănuții, poți folosi varianta de 3 days trial, pentru a explora și cunoaște versiunea Gold pusă la dispoziție de dezvoltatori.

PicsArt

Dacă te întrebi de ce ai folosi PicsArt, când există Instagram și Pinterest, motivele ar fi:

– poți edita fotografiile prietenilor după bunul plac, iar ei pot face același lucru
– participi la diverse challenge-uri și poți provoca și tu alți utilizatori
– poți câștiga o lună gratis a versiunii Gold a aplicației.

Cele enumerate mai sus sunt prezentate din perspectiva rețelei sociale pe care o pune la dizpoziție aplicația. Perspectiva de editare a fotografiilor o vom analiza în curând, într-un alt articol, într-o a doua parte. Zic să pui creativitatea la bătaie și să te avânți în o serie de provocări alături de alți pasionați de fotografie.

Crește artistul din tine!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: