Newsletter Concentrat
Delicii de online

Încă un shot vă rog! De Concentrat

Există lucruri, activități și oameni fără de care dimineața nu ar fi ce ne dorim. Pentru cineva poate fi acel motiv de adunare a tuturor forțelor pentru un final de proiect. Poate fi mersul la bucătărie pentru licoarea care umple inima și casa de mireasmă – cafeaua. Pentru cineva e playlistul care îți oferă suficient zvâc cât să acumulezi energie pentru astăzi și 5328 de ani înainte. 

Să știu cum îmi petrec dimineața este în continuare o muncă asiduă.

Dar este o muncă care îmi place și pe care vreau s-o fac în continuare. Sunt câteva elemente care sunt de nelipsit în diminețile mele. Unul dintre ele este un shot. Un shot de valoare, de oameni frumoși, de întrebări și de răspunsuri numit Concentrat.

Concentrat este un newsletter matinal al revistei DOR.  DOR este o publicație independentă care spune povești bazate pe adevăr. Scopul este de a-și sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze.

La rândul său Concentrat ajunge în inboxul meu și a câtorva mii de persoane la ora 6 dimineața. Este printre primele notificări din fiecare dimineață. Întâmplare face că am aflat de el de la un om foarte drag care mi-a zis că ”o să-mi placă starea de bine pe care o oferă”. Țin minte că eram într-o mică criză informațională. Căutam să-mi revizui sursele de unde îmi iau informația despre ce se întâmplă în România și în lumea largă.

Atunci newsletter-ul a venit ca o soluție numai bună de aplicat.

Acum e o parte importantă din rutina de dimineață. Fie în timpul când îmi iau micul dejun, sunt în autobuz, îmi beau cafeaua în oraș, tind să deschid mail-ul și să devorez subiecte noi, păreri argumentate și sugestii mereu binevenite pentru o zi productivă. 

Structural vorbind, newsletter-ul poartă un titlu care intrigă spre lectură și un dialog inițial fără a purcede la textul din cadrul acestuia. Până se trezește lumea, Actualizator, Dozele pentru restul zilei sunt acele categorii pe care le vei întâlni zilnic. Cititorii Concentrat, Concentrat la TIFF, Esențiale despre vin, Concentrat Răspunde și altele sunt categorii recurente și ocazionale create dintr-o nevoie fie a cititorilor, fie generate de către un eveniment care îți oferă senzația că ești prezent la TIFF, nu te simți judecat dacă la 11 ești cu un pahar de spumant sau că rețeta ta de banana bread poate fi îmbunătățită.

Lecturând, simți cum faci parte dintr-o comunitate care pledează pentru un adevăr transparent, spus până la capăt, asumat.

Simți cum vocea ta este ascultată și are importanță. Îți pui întrebări și ești dornic să afli răspunsurile. Nu te simți aiurea că n-ai știut o informație despre o situație, ci ești bucuros să fii pus la curent și să poți avea o părere. Ești ok cu ideea să nu te simți în pielea ta și să vrei să afli răspunsurile de ce se întâmplă așa . Afli cum poți ajuta anumite comunități din România cu pași mici, dar siguri. Și multe altele. 

Concentrat este rodul unei munci asidue, a unei dedicații continue și a unor oameni dornici să împărtășească viziune. Un newsletter care trebuie să se regăsească în al tău inbox indiferent de ora la care-l deschizi și începi să sapi prin mormanul de mailuri. O sursă de valoare la care poți contribui cu un Subscribe, iar dacă îți place și cu un abonament lunar sau anual al revistei DOR. Dar despre ea altădată. 

– Barman. Încă un shot vă rog! De Concentrat!

Acest articol a fost scris cu Lana del Rey în căști, mai exact 2 piese din albumul ei din 2019 – Norman Fucking Rockwell: Hapiness is a butterfly și Cinnamon Girl(cea din urmă primează în numărul de ascultări). A fost început la masa din bucătărie și terminat în pat, în așteptarea cafelei home made în cafetiera prea mică pentru 2 persoane, dar suficient de încăpătoare pentru dragostea față de această licoare. 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: