De Cluj

Locuri din Cluj unde să creezi fotografii

Majoritatea dintre noi sunt devoratori vizuali. Iubim cu ochii și ne umplem de emoție în momentul în care observăm, analizăm și trăim frumosul. Unii dintre noi își atribuie rolul de creator, în timp ce alții se mulțumesc umil cu rolul de spectator. Cert este că și în cazul primului și celui de-al doilea se ascunde un critic. La unii acesta își prezintă părerea și o argumentează, în timp ce la alții se mulțumește cu propria existență și cam atât.

Vorbim despre fotografie și dragostea pe care o nutresc pentru această artă. De ani buni, aceasta este un chiriaș al inimii și pare că este satisfăcut atât condițiile, cât și prețul. Probabil nu în maniera în care se mulțumește întru totul, însă o bucură inițiativa mea de a-i oferi noi tărâmuri de explorare. A se citi achiziționarea unui aparat foto.

Când zic fotografie, zic creativitate.

Iubesc fotografia care se bazează pe concept, pe o realizare interesantă, pe antonime și pe limite, precum și pe emoția pe care o transmite. Pe cea din urmă o consider vitală. Drept urmare, vânez mereu cu ochii locații care să-mi permită să pun în practică idei care să transmită stări și emoții.

Locația reprezintă o piesă importantă atunci când ne dorim să realizăm o fotografie care să ne bucure pe noi cât și pe oamenii care o privesc. Dacă ești pasionat de fotografie la fel de mult ca mine(sau poate mai mult), îți propun să descoperim împreună locuri din Cluj unde să creezi fotografii. Din start, iubitorul de minimalism, repetiție, geometrie și nuanțe închise își cere scuze pentru puternica amprentă în realizarea fotografiilor.

Palatul Telefoanelor

Plecăm din zona Centrală și ajungem la Palatul Telefoanelor. E una dintre clădirile reprezentative pentru municipiul Cluj-Napoca, dar și pentru stilul arhitectural al sfârșitului deceniului 7 din secolul XX. Geamurile mici și numeroase îți pot oferi un adevărat spectacol de lumini și reflecții atât la apus cât și la răsărit. Să nu uităm de repetiția propriu zisă. Cel mai bine e să optăm pentru perioada weekendului, când aglomerația nu e atât de mare, astfel reușind să evităm mașinile parcate, precum și să folosim lumina care este pur și simplu spectaculoasă.

Grădina Botanică

Ne continuăm drumul către Grădina Botanică,  fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Prin serele sale ne oferă o tematică legată de natură și o mare de verde. Aici includem sera cu lacul artificial și nuferii de pe el, precum și vegetația aferentă și cele cu arborii tropicali. În prezent sunt închise din motive de siguranță. Marea de verde evidențiază subiectul dacă acesta optează pentru nuanțe contrar opuse sau din contră se pierde din punct de vedere cromatic. Grădina Japoneză, alături de pârâul și podul în stil japonez pot oferi un punct de plecare către realizarea ideilor din această cultură.

Turnul de Apă

Nu putem neglija Turnul de Apă, amplasat în cadrul grădinii care ne oferă o priveliște panoramică, demnă de admirat de la înălțime. Treptele ne oferă un raport bazat pe înălțime cu ajutorul căruia putem experimenta din diverse unghiuri și ipostaze. De asemenea, datorită prezenței masive a arborilor putem să ne jucăm cu fundalul din spate.

Sala Polivalentă

După ce coborâm și ne deplasăm către Parcul Central, ajungem la Sala Polivalentă(BT Arena), folosită ca bază locală pentru echipele masculine și feminine de baschet, volei și handbal. Totodată aceasta este folosită ca spațiu pentru desfășurarea diverselor evenimente culturale și artistice. O locație care ne oferă minimalism și geometrie, mult cer albastru și o cromatică ”cuminte”. Toate acestea pot accentua subiectul într-un mod interesant și creativ în funcție de unghi și de vestimentație.

Cluj Arena

Lângă aceasta, la câțiva metri depărtare cu o tematică bazată pe repetiție și geometrie, ne bucură Cluj Arena, un stadion construit în anul 2011, folosit pentru desfășurarea meciurilor de fotbal, competițiilor sau concertelor precum Festivalul Untold. Formele sale curbe oferă o imagine interesantă, mai ales fiind combinat cu albastrul cerului în cadrul aceleași fotografii. De asemenea, scările pot oferi un bun ”tărâm pentru realizarea unor idei”.

Fiecare locație oferă perspective interesante în realizarea ideilor pe care le avem. E nevoie de creativitate, o abordare originală și o dorință de a crea fotografii care să ofere acel ceva. Acestea au fost cele 5 locuri din Cluj unde să creezi fotografii, e o adevărată plăcere. Urmează multe altele!

Voi ce alte locuri din Cluj cunoașteți demne de creat amintiri?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: