Afirmații mari ale unui om mic

Îți mulțumesc, Femeie!

Azi, mândră făptură, îmi las pălăria și o cobor în fața ta, pentru a-ți spune ce trezești tu în mine. Am să te privesc trufaș, dar iubitor în ai tăi ochi, pentru că azi, toate viorile cântă numai pentru tine. Ești iubită și apreciată, atât în adierea vântului de toamnă, cât și în mireasma florilor de cireș care înfloresc primăvara. Unii spun că ești al cincilea anotimp, alții că ești cea de-a 13 lună. Vreau să-i contrazic pe toți, strigând, căci minune mai frumoasă ca tine nu există.

Ești freamăt de dor!

Dor, care pe noi bărbații ne face mai puternici, mai stăpâniți, mai încrezuți. Ne dai valoare și tot tu știi cum să ne-o iei. Din primele clipe ale vieții, ne săruți creștetul și darul iubirii ni-l oferi suav. Sub inima ta, învățăm ce e dragostea. Ești mamă, fiică, bunică. Ești prietenă, colegă și amică. Ești iubire, putere și tandrețe. Ești o forță imensă, purtătoarea de grijă și splendoare.

Lasă-te curtată.

Lasă-te alintată și neînțeleasă. Lasă-te iubită, apreciată, măgulită. Lasă-te în mâinile noastre și ascunde-te după al nostru piept. Căldura și dragostea care vine din noi, bărbații, e toată pentru tine. Primește-o și transform-o în veșnicie. E greșit spus că ești una la un miliard, milion sau mie. Ești una, atât.

Hrănește-ți personalitatea.

Fii puternică. Protejează-ți pruncul, dar nu uita să te lași protejată. Primește lacrima pe care o vărsăm azi pentru tine. E de fericire, realizare și mulțumire. Zâmbim, alergăm prin iarba verde a câmpului și ne lăsăm gâdilați de soare datorită ție. Acceptă plecăciunea noastră și florile care pier în fața frumuseții tale. Ești ca o nestemată, căreia toți bijutieri lumii au încercat să îi ofere o valoare și tot n-au reușit. Ești atât de descoperită și tot nedescoperită ești.

Îți mulțumesc femeie!

Azi, îmbracă-te în metaforă.

Oferă-ți timp și nu uita de tine. În toată goana asta de a crește copii, a oferi o iubire nemărginită soțului, a încerca în a surprinde prietenul, nu uita de tine. Fiind mamă, verișoară, colegă, fiică, nepoată, prietenă, bunică nu lua totul asupra ta. Îmbărbătează-te, dar nu tinde în a fi bărbat. Nu-ți fie teamă în a cere ajutorul sau în a arăta că ești slabă.

De ești mamă a 2 copii care merge la muncă înaintea soarelui, sau ești bunică în sala de așteptare a secției de chirurgie intensă rugându-se pentru a sa nepoată, dacă ești soția care revine dintr-o deplasare lungă și istovitoare sau dascălul care freamătă gândul în tihnă pentru ai săi discipoli, dacă ești sora care ridică medalia de aur la campionatul național de lupte greco-romane, sau domnișoara care ascultă piesa cea mai iubită la chitară, lăsându-se încălzită de brațele iubitului său în poienița verde, primește-mi mulțumirea.

Primește-mi mulțumirea de 22 ani și o viață.

Primește-mi mulțumirea cu accent moldovenesc și cu vântul care se joacă cu ai mei creți din păr. Primește-mi mulțumirea cu plecăciunea care ți-o dedic și poezia pe care așa și nu m-am învățat a o scrie. Primește-mi îmbrățișarea și buzele fierbinți pe al tău creștet. Primește-mă pe mine și lasă-mă primit.

Îți mulțumesc, Femeie pentru rugă și a ta slovă. Îți mulțumesc Femeie pentru viață și dulceața oferită de aceasta. Îți mulțumesc pentru lacrimă și durere. Îți mulțumesc pentru iubire și plăcere. Îți mulțumesc Femeie și voi mulțumi o eternitate, căci sufetul și ochii tăi iubesc, așa cum nimeni și nimic nu poate.

Îți mulțumesc!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: