Evenimente

Înarmează-te cu o cafea și împărtășește zâmbete!

Virtual Morning Coffee Ep. 3

Trăim vremuri fără precedent. Suntem actorii unei scene cu care ne-am confruntat în plin act fără a ști care ne este replica. Am greșit, ne-am împiedicat, am căutat răspunsuri, am identificat soluții. Ne-am adaptat și am căutat alternative: la shopping, întâlnirea cu prietenii, evenimente, plimbări. Totuși n-am ezitat să ne înconjurăm cu energie bună și oameni frumoși printr-un simplu click.

🖱️ Click și ești îmbrățișat de zeci de ochi curioși, în același timp, în aceeași zi, în același loc, în cadrul unui eveniment care unește oamenii zâmbitori, majoritatea fiind parte a unei comunități ingenioase și creative. Virtual Morning Coffee, eveniment marca CreativeMornings, a ajuns la cel de-al treilea episod. În cadrul situației actuale, evenimentul a fost extins în spațiul digital, în fiecare zi de vineri. Despre CreativeMornings am scris aici. A fost o experiență unică și plăcută.

🥞 După ce mi-am servit micul dejun, am conectat camera și mi-am făct un ceai negru cu niște coji de portocale, m-am lăsat absorbit de energia bună. Sursa acesteia au fost cei peste 50 de participanți și un speaker-soare. Da, ați citit bine, un speaker soare. O femeie cu soarele în păr, o persoană caldă și interactivă.

👱‍♀️ Diana Buluga a fost cea care a împărtășit din experiența sa de om, artist, actor, membru al unor comunități și pur și simplu creator din trăirile sale în aceste momente. Actriță la Teatru Național ”Lucian Blaga” din Cluj, fondatoare a unei aventuri pline de curaj, inițiativă și optimism – asociația culturală Create. Act. Enjoy și o iubăreața de viață, Diana ne-a adresat nouă participanților întrebarea: Fără de ce credeam noi că nu vom face față în această perioadă, însă realitatea a arătat contrariul?

🛹 Fiecare dintre participanți și-a scris propriul răspuns, apăsând tasta Enter în chat-ul comun, creând astfel un boom de răspunsuri. Unii dintre noi au răspuns plimbările. Alții au răspuns cititul în parc, cafeaua to go, alergatul sau ieșitul cu hamacul. Eu am zis: Fără longboard-ul meu Tunet(vedeta articolului de aici). Prezentul a arătat că pot fără el din simplu motiv că am înlocuit traseul pentru cicliști de lângă Someș, cu scara blocului. 😀

💡 Atenția Dianei a fost direcționată spre transformare, aport, schimbare. Fiecare dintre noi suportă anumite transformări. Casa acum ne este birou, loc de relaxare, plimbare, mișcare. A subliniat că este nevoie să ne delimităm toate aceste spații. Cu siguranță fiecăruia dintre noi îi place să lucreze din pat, în pijamale. Este binevenit însă să avem pentru fiecare activitate câte un colțișor.

🌊Suntem apă” așa cum a zis. Inițial trecem prin stări de frică, anxietate, stres. După ne relaxăm, căutăm răspunsuri, ne dorim să ajutăm. Fiecare dintre noi are acum parte de acel timp la care visa demult: să citescă anumite cărți, să privească o listă de filme și seriale, să facă sport, să doarmă. Contează să luăm aceste momente ca ceva temporar și să ne dorim să ajutăm alți membri a comunităților noastre.

💸 Putem dona. Putem împărtăși cunoștințele noastre dintr-un anumit domeniu într-un mod interactiv altor persoane. Putem suna un prieten să-i urăm o zi frumoasă. Putem și trebuie să fim aici și acum. Trebuie să fim conștienți de situație. Sunt binevenite întâlnirile cu noi înșine.

🧑‍🤝‍🧑 Pe fundalul acestei energii, atât la început cât și la sfârșitul evenimentului, noi, participanții, am avut posibilitatea să ne cunoaștem mai bine în cadrul unor breakout rooms(un micro chat de 5 persoane) timp de 3 minute. Am descoperit oameni care scriu și au un blog, care pictează, care iubesc călătoriile și ceea ce fac. Am împărtășit și eu focul cu mare drag.

📅 Ziua de vineri, 10 aprilie, a început cu un vibe pozitiv, noi idei, noi obiective și o poftă mare de a face lucruri. Să creez, să împărtășesc, să susțin, să ajut. Toate începând cu un simplu click.

Click!

Sursă fotografie cover: https://www.facebook.com/CreativeMorningsCluj/

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: