Afirmații mari ale unui om mic

În fiecare dintre noi trăiește un mic creator de conținut

Dorința realizării unui anumit lucru care ulterior să fie împărtășit cu alți oameni frumoși ne însoțește mereu. Fie în clipa când traversăm strada, când suntem prezenți la un curs și ne trimitem gândurile peste mări și țări, ne îndrăgostim de apusul de astăzi sau intrăm în casă după o zi istovitoare și lungă. În acele momente creatorul de conținut din noi, ne dă de știre de a sa existență.

Unii dintre noi îl ascultă și încep să dezvolte acea chemare. Atât prin investiții financiare, umane, de timp și energie, cât și prin sine. Își urmează pasiunea de a împărtăși lucruri, acțiuni, idei cu alții. Cert este că toți ne confruntăm cu critică, temeri, întrebări. Suntem acomodați foarte mult cu zona noastră de confort, încât nu vedem rost în a ieși din ea. Însă e frumos și bine să o facem.

La început poate nici prietenii cei mai buni, părinți, colegii nu cred în tine. Tot de ce este nevoie e să crezi tu în cine ești și să știi unde vrei să ajungi. Uneori, cel din urmă fapt este o necunoscută. Avântându-te însă mai tare, oferindu-ți încredere, muncind și iarăși oferindu-ți încredere, lucrurile spre care tinzi încep a prinde formă. La unii acest proces durează ani, la alții săptămâini. Însă cât de banal n-ar suna, durează.

Conținutul pe care îl creăm, trebuie să ne reprezinte și în primul rând să ne placă. Atunci când ne place, nimic nu ne împiedică să-l prezentăm altcuiva și să-i cerem părerea. Probabil doar calitatea acestuia. Aici însă, am să vă dezvplui un secret: calitatea trăiește o relație amoroasă de o perioadă lungă de vreme cu timpul. Uneori se ceartă, alteori nu își vorbesc cu zilele, însă se iubesc. Într-o manieră curată, frumoasă, duioasă și înflăcărată.

Conținutul pe care îl creăm trebuie să aibă un scop: să anime, să informeze, să influențeze, să ajute, să inspire, să… Numai să nu să distrugă. Dacă e vorba de o dispoziție ca varza murata, atunci da. În spatele fiecărui conținut se află o mulțime de chestii care stau la baza existenței lui. Unele care nu vor fi descoperite niciodată din perspectiva faptului că conținutul trebuie să vorbească de la sine. Trebuie să ajungă la cei care îți dorești, să producă efectul urmărit și să te bucure. Să te bucure prin creșterea încrederii de sine, prin dorința de a crea și mai mult, de a învăța continuu și de a fi bun la ceea ce îți dorești să fii.

Contează enorm de mult să identificăm corect platforma în care ne simțim ca peștele în apă. Fie că e Youtube, WordPress, Instagram, Facebook, Castbox, Vimeo sau altă platformă, trebuie să maximizăm posibilitățile pe care aceasta ne li oferă și cu ajutorul căreia putem să obținem ceea ce ne dorim: resurse financiare, o comunitate, notorietatea sau pur și simplu plăcerea de a crea sau poate chiar pe toate.

În fiecare dintre noi trăiește un mic creator de conținut. Depinde enorm de mult de noi dacă îl ascultăm, îl ajutăm să persevereze, îl servim cu o cafea bună sau nu îi acordăm atenția noastră. Depinde foarte mult dacă acel conținut ne reprezintă și ne bucură atunci când îl creăm. Nu fac aici trimitere la știrile false, chestii făcute doar de dragul de a fi sau lucrurile care nu țin de onestitate și de bunul simț. Deși ele există trebuie să le ocolim, să nu le promovăm și să știm să le identificăm.

În fiecare dintre noi trăiește un mic creator de conținut care vrea să iasă la lumina zilei și să creeze neîncetat. Își dorește să fie rău de bun, să evolueze și ulterior, de ce nu să câștige bănuți din acel gând, care ulterior s-a dovedit a fi pasiune, care ulterior a devenit un credo al vieții. Să creeze un zâmbet, să stârnească o furtună de idei, să ofere un răspuns îndelung căutat. Pentru așa tip de conținut optez și ”muncesc” eu.

Și trăiesc!

2 Comments

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: