Întrebări. Și Răspunsuri

Îmi dați voie să fiu un ”pierde vară”?

Caniculă, sunete de sirene, apusuri minunate, gust de bere rece și bună și nerăbdare. O nerăbdare cât o mare să mă arunc în această vară, asemenea unui lac cu apă cristalină și răcoritoare. Știu, probabil veți zice că deja este vară. La mine însă trebuie să recunosc că, încă nu e. Da, da, ați citit bine. La mine nu este vară. ??

Student fiind, se decalează un pic sezoanele la mine.? Vara începe în iulie și se termină odată cu începutul lui octombrie. Din cauza sesiunii, a mirosului de marker, a paginilor din suporturile de curs nu simt vara așa cum mi-aș dori. Mă concentrez mult pe studiu, care îmi ocupă ore bune în fiecare zi. Aș minți dacă aș spune că nu sunt adeptul la ”porcul în ajun se îngrașă”. Mai bine spus la mine crește exponențial. Pe ultimii 10 metri, îmi reduc din orele de somn, din timpul liber doar ca să le reușesc pe toate. ?

Nu e un fapt care să inducă mândrie. E o desprindere parazită de care vreau să scap. Însă dacă aș pune pe balanță dorința și străduința, cea din urmă ar pierde fără măcar a avea o șansă de luptă.⚖️ Totuși, recunosc că există și o plăcere în toată nebunia asta. Senzația că mai ai câteva zile până la un examen important, iat tu abia ai listat cursul propriu zis, poartă în sine stres, adrenalină, nopți târzii, iară stres și depășirea limitelor.

Totuși iubesc acest cocktail, pe care îl servesc alături de mici regrete. ? Regrete care inițial au un gust mai amărui, sub influența acomodării devin simplități. Nu vreau ca și voi să faceți la fel, dar vă înțeleg dacă faceți. Tinerețea bat-o vina! Plus, o are ca prietenă pe responsabilitate. Care de cele mai deseori crește latent. Dar vorba aia, la prieteni iubești și atuurile și defectele. ?

Abia aștept să treacă această lună, deși știu că una să faci lucruri în prima lună de vară și alta e să le faci în prima lună de toamnă, pretinzând că e același lucru. Cel puțin din punct de vedere al timpului, septembrie e generos în temeraturi și permisiv la pălăriile de paie. Dacă pentru unii vara este o perioadă a vacanțelor, pentru mine este una a disciplinei, străduinței și căutării de sine. Anume acum, mă caut cel mai mult pe mine. ??

Încerc să indetific cât mai multe idei pe care aș vrea să le realizez, dar cel mai important cum aș putea să fac asta. ▶️ Îmi i-au pălăria și ghiozdanul în spate și i-au îmi ung pe pâine un pic de explorare. Încerc să decopăr această țară minunată plină de oameni frumoși, buni și harnici. Desigur că aș vrea să văd și alte țări, însă nu înainte de a cutreiera în lung și-n lat dorul românesc.

Vreau să fiu un ”pierde vară” productiv. Un pierde vară care se avântă în noi aventuri, să cunoască oameni minunați, să vadă locuri care se lasă cu gura căscată și cu pălăria ridicată de-asupra capului în semn de mirare, să crească calitatea conținutului pe care îl face, să se implice în proiecte noi, să meargă acasă lângă inima mamei, să-și revăd bunicii iubitori și nerăbdători, să rupă roșia aia din grădină și să o combină cu o felie de brânză de oi, să îmbrățișeze satul împreună cu apusul, să, să, să…?

Vara pentru mine e ca un tărâm fertil pentru multe vise.?️ Deseori e nevoie să realizăm că o cafea servită cu majoritatea din dorințele noastre, poate produce efecte de lungă durată. E suficient să achităm nota și să o facem din inimă. Serile în jurul focului cu prietenii, hamacul între copaci într-o poieniță, marea văzută prima dată, apusul de după dealul unde ai pierdut seri întregi copil fiind, vinul care curge în pahar, proiectul care a trăit un dulce sărut cu realizarea, revederea unui om drag, provocarea care te-a facut să fii mai puternic, munca care ți-a oferit gustul de pepene roșu, toate sunt posibile.

Toate sunt posibile dacă îți dorești. Odată ce ai dat naștere dorinței, îți rămâne puțin de tot să faci: să muncești asiduu, să crezi în tine, să fii disciplinat, să fii înflăcărat și neastâmpărat, dar și să te bucuri de un pahar de roze.

Deci, îmi dați voie să fiu un ”pierde vară”?! ?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: