#followcudor,  Foodmania

La Ceaun: îi dăm cu ciorbe, nu cu vorbe

 

Un loc unde merg cu drag și neapărat înfometat. Un local unde am fost deja de 3 ori, deoarece exact de atâtea ori am văzut Brașovul. La Ceaun, cu siguranță este unul dintre restaurantele în care e plăcut să mergi și ulterior să nu mai vrei să pleci de acolo. Începând cu meniul care este unul tradițional, divers și bogat în variante, continuând cu designul care la fel se încadrează în tematica tradiționalismului și a autenticității și terminând cu servirea și echipa care prestează serviiciile, una drăguță, amabilă, cu bun simț și  experiență, toate acestea creează per ansamblu o imagine bazată pe profesionalism, abordare cu seriozitate și plăcerea de a fi client în domeniul prestării de servicii.

Aici, de fiecare dată prefer să încep servirea mesei cu un platou rece bazat pe: salată de vinete, fasole frecată, câteva legume asortate acestora și pâine prăjită sau proaspătă, preferință acordându-se celei de-a doua. Niciodată nu lipsește o bere rece și bună, mai ales că în vremea caldă este ca un leac împotriva căldurii. În cazul în care vorbim despre sezonul rece, nu lipsește un pahar de vin fiert sau unul roșu, servit la pahar. După aia, acordăm o atenție deosebită vedetei acelei mese fie ea prânz sau cină. Un platou bazat pe un asortiment variat de carne: bacon, tobă, caltaboș, cârnați servit alături de murături și muștar. Nu lipsește mămăliguța cu brânză care oferă un gust aparte acelui delicu viziual și gustativ. Toate astea formează un tablou integru iar nivelul de deliciu e ușor depistabil numai în cazul în care ai parte de astfel de platou.

Acest local are un spirit aparte. Acele lămpi pe baza pălăriilor din paie cu becuri multidimensionale situate în ele, polonicul mare în locul cleampei de la ușa de la intrare, tacâmurile care își au locul tihnnit mereu pe masă în halbele din lemn și muzica aia populară, pe vinil este asemenea cireșii de pe tort. Loc mic, amplasat chiar în centrul orașului, în Piața Unirii. Din povestirea cu ospătarul de prima dată când am fost acolo, am înțeles că timp de jumătate de an de la deschidere acestuia, restaurantul a reușit o deosebită performanță: să ajungă locul 3 la nivelul de servire în întregul oraș (cel puțin în baza platformelor online de apreciere a așa tipuri de localuri, ex: tripadvisor, google), fapt lăudabil. După ce am plecat de acolo, am înțeles nucleul acestui succes. O servire bazată pe cunoștințe, bunul simț al angajaților, mici dar faine glumițe din partea lor, vinuri alese dar cel mai important bucate delicios preparate, atent și cu grijă. Numai cuvinte de laudă s-au acumulat în timpul celor trei vizite la acest drăguț și fain local.

Un mare mulțumesc echipei pentru implicare și organizare. Abia aștept să revin și să gust acea pălincă ”strașnică” pe care toți o laudă cu ardoare!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: