Evenimente

Fuck Up Nights Cluj sau cum să guști din eșecul altora

Banal sau nu, am să încep acest articol cu un adevăr bine știut de noi toți: viața e plină de toate. În drumul nostru de a culege realizări, ne confruntăm cu probleme, prietenim cu încrederea, jonglăm cu speranța și ne supărăm pe curaj. Suntem un cumul de trăiri, iubiri, succese și eșecuri. Aici vroiam să ajung: la eșecuri. Nimănui nu-i plac, dar toți trecem prin ele. Diferența o faci tu: le ungi pe pâine sau le lași să te doară.

Împlinirea are cu totul alt gust, unul plăcut și rafinat, comparativ cu insuccesul. Dacă îți formezi o deprindere pentru ale tale papile gustative pentru gustul ei, cel de-al doilea gust, al eșecului, te va face să te încrețești un pic, după care să zâmbești. Știți cum facem când gustăm o felie de lămâie? Exact aia e senzația!

Primele conexiuni cu acest gust le-am avut în copilărie, însă nu i-am dat mare importanță. Anii au trecut și am observat că începe să pretindă la o parte mai mare din mine și i-am permis, crezând că e o glumă. Totul până  în perioada liceului, atunci când am început să mă cert din ce în ce mai des. Ulterior ne-am dat întâlniri rare, dar lungi în timpul studenției la Sibiu, după care am decis că trebuie să-l salut și să-i urez  numai bune, dar nu alături de mine.

Fuck Up Nights Cluj

Ajuns în Cluj, am identificat un mare ajutor în acest sens. Ajutorul poartă numele de Fuck Up Nights in Cluj Napoca, reprezentând o serie de mișcări și evenimente care au loc în peste 86 de țări și 328 orașe. Totul a început în 2012, în Mexic. Atunci 5 prieteni la un pahar de vorbă bună au decis că să-și povestească unele nereușite. Totul a decurs atât de bine, încât au decis să împărtășească experiența cu mai mulți prieteni. Ulterior, au dezvoltat evenimentul în sine ajungând să se desfășoare la nivel global.

În prezent, în fiecare lună, în peste 100 de orașe, 3-4 persoane se înarmează cu curaj pentru a împărtăși unele eșecuri de-ale lor. De asemenea să ofere câteva sfaturi din experiența lor și forță de a merge mai departe.

Fuck Up Nights Cluj

Pentru prima oară am luat parte la Fuck Up Nights Cluj anul trecut, în perioada sezonului rece. Odată cu venirea sezonului cald, berea care oferă curaj obrajilor îmbujorați de emoție, a prins gust mai bun. Zilele trecute, dacă să fiu mai exact în 20 iunie, a avut loc ediția cu numărul 14 a Fuck Up Nights Cluj.

Soarele aștepta și el terminarea zilei de muncă, ca să-și ia o bere bună de la băieții de la Bere a la Cluj și să cunoască oameni ale căror experiențe te fac să crezi în tine, să realizezi că a greși nu e capăt de țară.

Speakerii, niște drăguți, au împărtășit participanților zâmbete, vibe bun, roșeață în obraji de care au scăpat repejor și curaj. Curajul care trebuie să-l avem mereu cand ne dorim să facem lucruri. Și nu doar să ni le dorim, ci și să le facem. Unii dintre ei, după ani buni de muncă în multinaționale, au realizat că își doresc să facă ceva al lor.

Fuck Up Nights Cluj

Alții, după ce s-au trezit fără bănuți după o seară activă de dans, explorare și aventuri, într-o țară străină, au început să râdă copios și au zis că nu mai calcă în aceleași greble. Și au călcat, că uneori tentația repetării e dulce tare! Unii, după ce au înțeles că munca în echipă nu este superputerea lor și au ”ars” câteva afaceri, au început să se caute pe ei mai mult. Și s-au găsit, și au gustat din succes. Au relatat toate acestea cu un zâmbet cât un soare și o dorință arzătoare ca alții să nu comită aceleași greșeli.

În astfel de momente, când simți pe pielea ta curajul acelor oameni, care după nenumărate ”fuckup-uri”, au găsit motivație, putere și dorință de a continua ceea ce le place, ce ar putea să le aducă bănuți, să le creeze o bază solidă de contacte pentru ulterioare proiecte, parteneriate și colaborări, să lege prietenii și să fie și mai înflăcărați ca niciodată, simți cum încrederea în tine crește și se dezvoltă. Îți dai seama că ai nevoie de mult mai multe ieșiri la cafea cu propriul curaj, pentru a avea o relație armonioasă și fidelă.

Fuck Up Nights Cluj

Dacă avem o zi mai rea, să nu ne demoralizăm! Să ne urcăm pe o bicicletă și să ne avântăm pe același drum pe care a trecut succesul mai devreme. Să-l ajungem din urmă, să-l servim cu o înghețată și să-i zâmbim. Am să revin la ideea cu care am început acest cumul de gânduri: viața e plină de toate. Și trebuie să facem în așa manieră, ca totul să ne meargă ca pe roate.

Photo credits: Camelia Elena

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: