Delicii de online

#FollowcuDor: Instagram Version

Fiecare dintre noi avem modele. Fie că ele sunt comportamentale, umane sau atitudinale, conștient sau nu dobândite, împărtășim cu alții anumite scopuri, idei, vise, obiective. Ne regăsim, avem un punct de pornire în gânduri și acțiune, direcționăm energia asemănător. De când mă țin minte, nu am avut modele în viață. Aici nu fac referință la rude. Mă refer la anumite personalități: personaje din cărți, actori, artiști, scriitori, etc. M-am regăsit în mai mulți și mai multe, și m-am lăsat marcat, uimit, rănit, dar cel mai important îmbogățit: în aspirații, principii, calități.

În fiecare zi mă strădui să învăț ceva, fie că e nesemnificativ pentru acel moment sau nu implică o mare importanță. Prin intermediul la social media, am posibilitatea să consum o mare cantitate de informație vizuală, cu care ulterior să operez și să cunosc o mulțime de oameni creativi, deosebiți, interesanți.

Cel mai mult, acest fapt de explorare și continuă cunoaștere este asigurată de platforma, atât de cunoscută și utilizată, Instagram. Datorită ei, reușesc să creez un dialog cu oameni frumoși, să identific asemănări, dar și mai multe deosebiri și să mă las inspirat. Să hrănesc micul artist din mine și să împărtășesc lucruri, acțiuni și evenimente la care e de mai mare dragul să iai parte.

Vara trecută, pornind de la ideea că toți urmărim persoane din diferite domenii, fie că ei activează în ceva asemănător nouă sau nu, împart aceleași plăceri sau hobby-uri, m-am întrebat care e motivația fiecăruia dintre noi mai departe de cele enumerate anterior, de a urmări acea persoană?

Așa a luat naștere micul proiect #FollowcuDor. Inițial el a fost lansat pe instagam, pentru că la blog am început a lucra și a-l construi un pic mai târziu. Am făcut tâlhărește și am furat de la mine. Am adaptat acest concept și pe blog, pentru a include plăceri în materie de vinuri, gastronomie și chestii din online care sunt atât constructive, cât și utile nouă.

Mi-am propus ca săptămânal, la mine pe story să fac share la un profil de instagram, pe care îl urmăresc, prezentând motivația mea. Nu urmăream în a mă da mare guru în ale instagramului. Am plecat de la ideea că mie personal, mi-ar plăcea să înțeleg și povestea din spatele acelui follow. Nu sunt adeptul de a da follow doar pentru că și altă persoană face același lucru. Încerc să abordez situața un pic mai profesionist. Să pun accentul pe calitatea pozelor (nu fac referință dacă sunt făcute cu aparatul foto sau nu), viziunea contului, dacă e creativ sau nu, ce mesaj vrea să transmită persoana căreia îi aparține și cum aș putea să folosesc conținutul pe care îl creează în folosul meu.

Drept urmare, îmi dedic timpul și atenția către persoanele cu care interacționez cu ușurință, suntem pe aceeași lungime de undă, creăm un conținut similiar, avem atitudini asemănătoare sau cel mai important: mă inspiră și mă lasă cu o idee care ulterior generează rădăcini. E vorba despre timpul meu și îl canalizez util. ( Sau cel puțin așa cred eu 😀 )

În tot acest demers umăream un singur scop: să (re)descopăr persoane creative și interesante. Țineam cont de vibe-ul pe care îl transmitea, mesajul pozelor, un pic de abordare cromatică și câteva detalii despre acea persoană, fapt care ar familiariza-o un pic cu cei care n-au auzit de ea. Nu voiam să mă afirm pe spatele muncii altcuiva sau să fiu vreo poliție a instagramului.

Am mizat pe împărtășirea creativității, frumosului, muncii, inspirației și iar muncii. Din umila experiență, știu că pentru a transmite un mesaj trebuie să realizezi o poză în aceeași direcție cu impactul mesajul, să fii tu, să-ți dorești să ajuți și să împărtășești, să ai o părere, dar cel mai important să fii deschis la critică și la alte păreri. Nu pot să nu menționez că trebuie să fii responsabil pentru ceea ce afirmi și asumat în același timp.

Nu m-am uitat ce număr de oameni urmăresc acea persoană. Ai un profil creativ, un mesaj de transmis și ești molipsitor cu energia ta? E plăcerea de partea mea de a vorbi despre munca și persoana ta!

Treptat, fiind implicat într-o serie de activități, am pus proiectul pe pauză, iar după aia l-am lăsat în stand by o perioadă îndelungată. Până nu demult, ce-i drept. Am simțit o afinitate pentru munca depusă vara trecută pentru #FollowcuDor. În urma multor gânduri, am decis să revin cu mai multă energie, în forță și cu persoane demne de urmărit. Am decis să implic mai multă dedicație și sinceritate.

Drept rezultat, am decis să continui. Acum, ne dăm întâlnire în fiecare zi de vineri, în story pe instagram, când ne avântăm într-o cursa a explorării: de oameni frumoși, idei bune și o doză imensă de constructivitate. Împreună, te aștept să ne dedicăm timpul pentru oameni care merită atenție, susținere și încurajare, și să creștem artistul din noi. Eu am dat startul! Voi?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: