Episoade

Fii un mic filantrop și hai la ”Bazarul de Bine”!

Mai tot timpul nu stau pe loc. Mereu îmi propun să cunosc oameni și poveștile acestora, să descopăr experiențe, să iau parte la unele evenimente, să simt că mă îmbogățesc moral, social, informațional. Toate acestea îmi oferă plăcerea de a realiza anumite obiective, de a pune în practică unele idei și de a oferi ajutor. Fie că vorbim despre o carte din care am furat gânduri, un film care mi-a transmis un mesaj sau o viziune, o întâlnire cu un om interesant, cu ajutorul acestora reușesc să-mi creez un background și să fiu util nu numai mie, ci și oamenilor cărora pot să le ofer acest ajutor. Susțin cauzele care mi se par relevante, sunt call to action și mobilizează personalități și viziuni.

Ziceam mai devreme de evenimente. Majoritatea la care am ocazia să merg, mi se par exerciții foarte bune de a socializa, de a ieși din zona de confort și de explora noi domenii: fie că vorbim de unele cu un scop definit, precum cele de strângere de fonduri sau conferințe, sau unele cu scop de divertisment: festivaluri și concerte. Bazarul de Bine, reprezintă un eveniment la care merg cu drag și entuziasm. Identificându-l prin intermediul facebook-ului, evenimentul m-a atras prin scopul său: colectarea de resurse financiare pentru animale care necesită anumite tratamente și îngrijire.

Trebuie să mărturisesc că sunt un iubitor înrăit al câinilor. Am avut plăcerea ca în perioada verii a anului 2017, să ofer dragoste unui prieten patruped, găsit pe stradă. L-am îngrjit, vaccinat și crescut pe toată perioada verii. Odată cu venirea toamnei, atunci când în mod normal mă mutam în cămin căci începea anul universitar, am fost nevoit să mă despart de el. Însă sunt fericit și liniștit că e pe mâini bune.

Revin la bazar. Edițiile la care am luat parte, 3 la număr, au avut loc în fiecare lună de la începutul acestui an. Primele 2, au avut loc la sediul TAC – Transylvania Animal Care, prima organizație românească de medicină veterinară socială din România, care organizează acest eveniment, pe când cea de-a 3 ediție, cea mai recentă, s-a desfășurat la Atelier Cafe, un local drăguț și cozy. La bazar se vând lucruri donate de oameni care își doresc să ajute animalele nevoiașe, cu un preț semnificativ. Fiecare poate să-și bucure inimioara cu diferite obiecte în materie de cărți, articole de papetărie, menaj, decor, haine, încălțăminte, CD-uri și viniluri, jucării, bijuterii și mult altele. Aș putea continua cu drag însă lista e mult prea lungă. Drept urmare vă îndemn să mergeți și să vă bucurați de ceea ce vă surâde ochiului.

Bazarul susține munca medicilor veterinari pentru animalele singure și persoanele cu venituri mici. De asemenea este o dovadă a activismului civic, a susținerii refolosirii lucurilor vechi, dar cu istorie. Evenimentul susține de asemenea conceptul de charity shop, unul isteț și purtător de mobilizare. Se implică posesori de câini, iubitori de aceștia, dar și oameni cărora le pasă și simt plăcere în a ajuta, în a fi parte în această inițiativă socială, cu clauză nobilă.

Dacă ochiul vi-l bucurați cu obiectele de acolo, sufeltul cu faptul că ajutați animăluțe dragi și scumpe, papilele gustative de altfel, le puteți distra cu diverse gustări vegane și raw vegane, preparate cu dor de către Vegan Cluj Food. Trebuie să recunosc că ăsta e încă un motiv pentru care merg acolo. De a-ți ști cât de delicioase și minunate sunt. Mă trec fiori numai când mă gândesc. Oana, cea care le face, e o adevărată zână a prăjiturilor și copturilor.

Pe fundalul dialogurilor care se desfășoară în aceste spații, te poți bucura de muzică bună și mângâierile pe care le poți oferi blănoșilor de acolo. E o atmosferă prietenoasă și prielnică, pentru a te bucura de o carte nouă sau o brățară drăguță.

După ce ai ochit lucrurile pe care vrei să le i-ai acasa, calculezi suma tuturor și pui bănuții care vor merge către achiziționarea de medicamente. Bine, recunosc că mai poți fura o prăjitură. În cazul în care, dorești să donezi lucruri care consideri că au potențial de vânzare, echipa TAC, te așteaptă cu drag și recunoștință în Cluj, pe Donath 46 , de luni până vineri, între orele 10 și 20. Sunt niște zâmbăreți veritabili, calzi și buni. De asemenea tind să menționez că se poate dona asociației 1 euro pe lună, la acest link pentru ulterioare proiecte și scopuri.

Pentru mine, a fost și continuă să fie o plăcere participarea la acest eveniment. Nu numai că mă bucura faptul că pot fi de ajutor unor animale, cât și faptul că am oportunitatea să cunosc oameni implicați, dedicați și îndrăgostiți de a lor meserie, cât și de prietenii noștri mai mici, patrupezi. E o plăcere vinovată pe care vreau să o continui cât de mult posibil. Hai, fii curajos tu, om frumos: mâna sus cu cine mă văd la următorul bazar.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: