Evenimente

Fericire prin pălărie: 1 deceniu de Nepoți de Crăciun

Fericirea se naște în noi. În primă fază e nevoie să ne-o dorim. În cele de urmă ne rămâne să muncim asiduu pentru ca aceasta să ne învăluie, să ne iubească și să nu ne dea papucii în cele din urmă. De mic am știut că vreau să fiu fericit. Mi-a spus-o și ai mei în repetate rânduri -bunicii, părinții, sora și restul rudelor: contează să fii fericit!

Cu trecerea timpului fericirea mea a îmbrăcat multe forme: îndrăgostirea de viață de când am făcut primii pași, fotbal pe la 12 seara pe timp de vară în timpul copilăriei, teatrul de păpuși, dezbaterile și cercul literar în perioada adolescenței, venirea în România după absolvirea liceului, căutarea artistului din mine de acum…

Acestea și restul sunt fericirile mari. Ele necesită timp și disciplină. Fericirile mici însă sunt cu totul altceva. Vin spontan, pleacă repede însă se întipăresc aproape o veșnicie. Pe unele le putem anticipa, pe altele nu. În zilele care vin, anticipez una dintre astfel de fericiri. De care este? Voi să-mi spuneți.

Nepoți de Crăciun a ajuns la a 10 ediție. O fericire care durează de un deceniu. Drept urmare mă înarmez cu pălăria și îmi propun să ofer fericire. Proiectul este unul de voluntariat, care are scopul ajutorarea clujenilor în vârstă să simtă atmosfera sărbătorilor de iarnă care din păcate nu au fericirea de a fi înconjurați de familie.

Totul a plecat din dorința celor mai inimoși bloggeri din online-ul local, voluntari și locuitori ai Clujului, în 2010, care au reușit prin efort comun să facă 100 de pachete. Nebunia și dorința de a ajuta au crescut, drept urmare în 2011 au fost înconjurați de fericire 400 de bunici, iar în 2012, 750 de bunici.

Celor care își doresc să împart cât mai multă fericire sunt bunici clujeni în vârstă, cu o situație materială mai dificilă, care frecventează centrele de zi pentru vârstnici, administrate de Direcția de Asistență Socială. Drept urmare proiectul vizează pensionarii care nu-și permit să sărbătorească și cărora cei care au creat proiectul, voluntarii și alte persoane dornice vor să le ofere fericire.

Ajuns la ediția cu numărul 10, organizatorii invită toți oamenii frumoși și buni, să fie nepoți de Crăciun alături de Mega Image, 15 decembrie 2019, începând cu ora 11:00, la Platinia Shopping Center, unde va avea loc acțiunea de strângere de alimente. Printe cele care pot fi donate, se anumeră:

  • Ulei (sticla de plastic la 1L)
  • Zahar (punga de 1KG)
  • Faina alba (punga de 1KG)
  • Paste
  • Cozonac (ambalat)

plus alte produse neperisabile pe care voluntarii, le vor indica la fața locului. În cazul în care cei care își doresc să doneze nu pot ajunge fizic la fața locului, o pot face, aici. Banii care vor fi strânși, vor fi folosiți pentru a achiziționa produsele necesare.

Treaba-i treabă: duminică(15 decembirie), îmi iau pălăria și merg să împart fericire. Îmi umplu ghetele cu foc și buzunarele cu bomboane pentru a-i bucura pe voluntari și pe alți oameni frumoși de acolo. Zâmbetul și energia bună mi le-am notat ca prioritate. Atenționez: există riscul de a vă molipsi.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: