Experiența după 1 an de Cluj
De Cluj

Sub cer clujean de 1 an. Mici și mari concluzii


📆 Parcă mai ieri aflam rezultatele la admiterea la master. Săream în sus și abia așteptam să văd ce îmi rezervă viitorul care își sorbea cafeaua sub cer clujean, uitându-se la ceas ca să vadă cât a mai rămas până ne vom întâlni. Eram nedormit, mâhnit din cauza despărțirii de Sibiu și curios în ziua în care luasem trenul spre Cluj. Ce? Unde? Cum?

❓ Toate aceste întrebări nu și-au pierdut din valabilitate chiar și după 1 an sub cer clujean. Parcă mai ieri veneam tânăr și cu pălărie în acest oraș frumos. Am rămas doar cu pălăria. 😀 După mai mult de peste 365 de zile am ajuns la niște concluzii care m-au facut să privesc într-o anumită manieră lucrurile care se întâmplă și care construiesc experiența mea după 1 an de Cluj.

💰 Am să fiu de acord că Clujul este un oraș scump. Unii vor spune că e scump pentru cei care nu au bani. Sunt sigur că și pentru cei care îi iau este la fel. Aici voi face o referință la chirii. Uneori prețul pe care îl oferi nu argumentează condițiile. Sigur dacă vrei să te bucuri de condiții, trebuie să scoți o sumă considerabilă din buzunar. Majoritatea proprietarilor de apartamente apelează la agenții, deci negocierea e foarte subtilă în cazul dat.

🆕 Ajuns în Cluj eram nou cu toate. Nu știam ce autobuz îmi trebuie pentru a ajunge la facultate, cât de departe este aceasta de cămin, unde e cel mai apropiat magazin, unde să-mi fac carnet de student și multe altele. Un singur lucu îl știam: Sunt în Cluj și îmi doresc al nabii de mult să realizez o mulțime de lucruri aici. Și după un an îmi doresc acest lucru. Cu o singură excepție: îmi doresc și mai mult.

🔎 În așa situații mă ajută mereu observația. Drept urmare am început să mă plimb activ prin oraș. Să consult autobuzele și să urc în diferite mereu. Înarmat cu telefonul, făceam poze la clădiri, apusuri, străzi. Îmi doream să descopăr orașul. Apelam la colegii de cameră din cămin care se aflau de ceva timp în Cluj pentru diverse informații.

🏢 Am ales să stau în cămin. După 6 ani de stat în cămin am zis să mai stau unul. Să văd cum e, să cunosc oameni noi, să economisesc bani ca ulterior să-i investesc în altceva. Am avut norocul să am colegi foarte de treabă, cu bun simț, cu care m-am înțeles bine. M-am lovit cu ceea ce se cheamă lipsa de spațiu, gălăgie, urcat scări până la etajul 8, muzică până dimineața. Dar am trecut peste.

🔨 M-am angajat. Masterul îmi permite acest lucru având orele de după masă, unde mai pui că nu pot sta locului. Trebuie să fac ceva mereu. Sunt ca o hamster pus într-o sferă. Îmi place ideea de a fi independent financiar. Consider că mă face reponsabil, calculat și îmi oferă maturitate. Apreciez lucrurile pe care mi le achiziționez și investițiile pe care le fac: în mine, în familie, în viață.

😊 M-am întrebat cât din ceea ce fac mă satiface? Am revizuit activitățile mele și am căutat timp pentru altele noi. Mi-am prospus să învăț lucruri noi, am căut idei pentru conținut, am participat la evenimente, am greșit și am mers mai departe.

👩👦 Am fortificat relațiile de prietenie și am căutat să construiesc altele noi.  Datorită prietenilor am înțeles unde am greșit, cum pot să devin mai bun și am accelerat ritmul de acomodare în Cluj. Clujul înseamnă nu doar orașul în sine, dar și oamenii din el. Țin foarte mult la oameni frumoși, buni, creativi, munictori și responsabili.

🖥️ M-am avântat într-o cursă numită ”crearea de conținut”. Am dat start blogului și continui să o fac din plăcere enormă. Zilnic încerc să devin mai bun, să muncesc mai mult, să fiu mai creativ. Să fiu eu!

🏙 După experiența de 1 an de Cluj am ajuns să iubesc acest oraș cu bune și rele. Am continuat să lucrez la visele mele și să fiu deschis către eșecuri, rezultate, efort, uneori și lene. Dar îmi revin cu o cafea bună și mulți oameni frumoși și buni.

🗓 E doar un an. Cu ploi, apusuri minunate, cafea aromată, zâmbete, noi cunoștințe și iubire. De aventuri. De viață. De Cluj.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: