Blanc de Cabernet de la Rădăcini
Vinostoria

Trăind iubiri tomnatice cu Blanc de Cabernet de la Rădăcini

🔑 Ceea ce nu înțelegem, ori ne atrage în a cunoaște, ori ne respinge curiozitatea. Unii dintre noi se hotărăsc să meargă contra valului, să se opună lui, să capete experință și ulterior în situații similare să aibă un background format. Alții, din motive necunoscute(poate chiar și de ei însăși) sau cunoscute, se conformează situației sau decid să nu acționeze.

📰 Atipic început, ați spune voi pentru un articol în care împărtășesc cu voi o experiență ”vinicolă”? Ba dimpotrivă. Dați-mi voie să vă explic și de ce. Însăși vinul în sine, vedeta acestui articol este un produs atipic. Atipic deoarece este produs din pulpa strugurilor roșii Cabernet Sauvignon, după așa numita tehnologie Blanc de Noir.

🍇 Tehnologia Blanc de Noir constă în faptul că sucul de struguri este înlăturat imediat după presare de pe boștină (ceea ce rămâne după ce strugurii au fost tescuiți), macerarea fiind pe cât de scurtă posibilă. În pofida faptului că mustul poate fi ușor roz la prima scurgere, vinul e decolorat ulterior cu cărbune, astfel ca antocianele și alte elemente extrase din coaja bobiței să fie sedimentate și ulterior – înlăturate.

📍Acest fapt la prima lectură m-a determinat să renunț la selecția și ulterior achiziția unui astfel de vin, inima de moldovean însă nepermițându-mi să fac acest fapt. Rădăcini este o vinăria din orășelul meu de baștină. Atracția și curiozitatea au învins, drept urmare m-am conformat, având și experiențe cu această minunată vinărie. (Unde mai punem că sunt iubitor de vinuri albe)

💯 Blanc de Cabernet de la Rădăcini are o personalitate unică. Este produs 100% din struguri de Cabernet Sauvignon. De asemenea putem întâlni arome de grapefruit și soc, prezente cele mai deseori în vinurile Sauvignon Blanc. Acest fapt îl face și mai atipic.

🍷 Gustul este unul echilibrat, proaspăt și oferă revigorare. Aciditatea este una ridicată, ulterior această lăsându-se pradă în brațele fragilității. În perioadă fierbinte al anului ar fi #numaibundeiubit. Pe lângă acest fapt, Blanc de Cabernet de la Rădăcini oferă note de fructe tropicale și piersică, ceea ce îi oferă o savoare ușor dulce.

🍽️ Acest vin e numai bun pentru preparate din carne de pui, ușoară de felul ei și cașcavaluri. Cele din urmă nu vor face decât să-i accentueze ușurința cu care acesta poate fi consumat, oferindu-i teren fertil pentru descoperire. La rândul meu am pus accentul pe o varietate de salate și…pește. Nu am putut să omit recomandarea producătorului și l-am combinat cu cașcaval.

❤️ Dacă prin aciditatea sa, acest vin ar putea să respingă, pe mine m-a lăsat îndrăgostit: de toamnă, de rece, de și mai mult vin. De care? De #vinlatine cu un vin bun.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: