Episoade

Crește exploratorul din tine. Fii un mic Cristofor Columb!

Orice călătorie, presupune în sine o mică nebunie. Cel puțin la început. Acel grad de nebunie îl stabilești tu, la fel cum stabilești în ce direcție va decurge acea experiență. Suntem oameni și nu putem intui unele evenimente sau acțiuni, însă putem să realizăm niște lucruri sau mai bine spus trucuri care să fie mici garanturi în desfășurarea plăcută și amiabilă a călătoriei inițiate. Încearcă să te provoci în a descoperi orașe noi, culturi și oameni. Vei realiza că ești un prizonier a zonei de confort. Și calea de evadare din ea, tu ești.

Încearcă să dezvolți plăcerea călătoriilor treptat și nu te avânta în unele care pot reprezenta o experiență începută cu stângul. Poți să te rupi într-un weekend în orașul vecin pentu a studia arhitecura sau a te revedea cu niște prieteni, să faci o mică sesiune de shopping sau să fii parte a unui festival cu o tematică interesantă și atractivă. Treptat, poți să-ți extinzi curiozitatea și spre alte orașe. Începe cu propriul județ după care țintește spre altele. Descoperă-ți țărișoara! Fie că vorbim despre Republica Moldova sau România, posibilitățile sunt multiple. Ahitectură diversă, oameni calzi și deschiși, gastronomie vastă și diversă. Tot de ce este nevoie este rezervarea de timp liber, o companie bună și o forță uriașă de a fi un mic explorator. Desigur nu uita și de buna dispoziție.

În continuare, din experiența mea de călător, inițiată și dezvoltată la moment în România, în orașe precum Brașov, Oradea, Sighișoara dar și altele vreau să împărtășesc cu tine o serie de sfaturi care vor fi un mic ajutor pentu tine și prietenii tăi, astfel ca călătoria inițiată să aibă un bun augur și să servească drept o amintire demnă de revizuit la orice vârstă. Ți se vor părea simple și larg cunoscute, dar sunt extrem de importante.

  1. Asigură-te că vei avea parte de vreme frumoasă. Pare a fi o scuză, pentru că, dacă într-adevăr îți dorești să fii un călător activ, nimeni și nimic nu te poate opri. Însă, vremea bună poate contempla la călătoria pe care vrei să o desfășori. Ea îți poate oferi posibilitatea vizitării unor locuri care sunt accesibile doar pe vreme prielnică. Sunt sigur că nu vrei să îngheți, sau să fii plouat din cap până-n picioare. E nemaipomenit când ai parte de soare, iar lumina zilei te ajută să obții niște poze minunate, numai bune de împărtășit cu prietenii.
  2. Înarmează-te cu apă, sandwich-uri și ochelari de soare. Deseori poți sosi mult mai devreme în locația stabilită, nereușind să i-ai micul dejun, așa cum am pățit eu prima dată când am mers în Brașov. Mai multe detalii, poți afla aici. De asemenea poți avea ghinionul să nu găsești o cafenea sau un restaurant deschis, iar vremea poate fi una caniculară. Aici apa și sandwich-urile vor fi ca un colac de salvare. Este extrem de important să ne hidratăm mai ales pe timp de vară, iar o mică gustare este binevenită mai ales când n-ai posibilitatea de a servi un prânz pe măsură. Cu ochelarii de soare în același timp te vei proteja de raze solare și te vei putea bucura cu adevărat de arhitecură.
  3. Fii sigur că bateria telefonului e încărcată complet și fă rost de o baterie externă. Cu toții suntem prinși într-o goană nebună de a împărtăși cu prietenii lucrurile pe care le facem în materie de mâncare, sport, hobby dar și altele. Vei avea nevoie de telefon ca să surprinzi toată frumusețea nou descoperită, deci bateria încărcată complet, îți va permite acest fapt. De asemenea, o baterie externă îți va fi de mare ajutor în contextul în care vrei să fii mai mereu online. Datele mobile sunt un alt factor important. Ele te pot ajuta mai ales prin prisma folosirii navigatorului pentru a identifica cele mai importante atracții turistice dar și în cazul în care vrei să chemi un taxi.
  4. Pune accent pe comoditate și ia-ți cei mai confortabili adidași. Cu siguranță pantofii te avatajează în poze fie ei casual sau eleganți. Însă eu îți recomand să dai prioritate comodității și să-ți folosești adidașii cei mai confortabili. Cu siguranță vei avea de depășit distanțe. Și ca să fii în formă și să poți explora toată frumusețea vei avea nevoie de răbdare, timp dar și de încălțăminte care să contribuie la acest lucru prin confortul oferit. Nu uita de asemenea că și în ceea ce privește vestimentația, este important de asemenea să-ți ofere libertate în mișcare.
  5. Fii parte a unei găști ca să împărtășești. E mult mai frumos când ai cu cine ciocni o bere la o terasă, cu cine să faci poze dar și să te distrezi explorând frumosul. Poți cu ușurință să găsești soluții la unele probleme care intervin, pentru că ce crezi? Mai multe minți, generează soluții mai multe. Drept urmare, mergi cu prietenii, ca împreună să creați atât poze unice cât și amintiri dragi.
  6. Deschide-te către provocări și experiențe noi. Întotdeauna ne dorim ca lucrurile să decurgă în direcția necesară. Însă mai mereu, avem surprize și nu neapărat plăcute. Ca să ne descurcăm apelăm la persoane, deseori necunoscute. Drept urmare, fii deschis și sociabil. Lasă-te ajutat dar ajută și tu. Numai așa vei marca unele momente cu splendoare și dor, momente care te vor marca dar și maturiza.

Sfaturile pe care ți le-am dat, sunt utile pentru călătorii de scurtă durată, de cel mult 3 zile. În cazul în care îți dorești o evadare mai de lungă durată într-un loc necunoscut, planifică lucrurile astfel încât să ai totul necesar.

Fii creativ! Alege o nouă destinație în funcție de feedbcak-ul prietenilor, a utilizatorilor în online, dar și undeva unde nu te-ai fi gândit să mergi. Începe cu mici destinații în plan local, național și după aia internațional. Descoperă noi culturi, oameni și sprite. Vei rămâne uimit și te vei simți supărat. De ce supărat? Pentru că ai lăsat atât timp multă frumusețe să dăinuie departe de tine. Bucură-te de orice limbă străină, orice cocktail nou dar cel mai important crește exploratorul din tine. Fii flămând, energic și nebunatic! Fii un mic Cristofor Columb!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: