Canva
Delicii de online

Creează fără limite cu Canva

Există momente în care ne dorim nespus de mult să creeăm cu adevărat ceva desăvârșit. Fie că vorbim despre o fotografie, un template de CV, o prezentare sau un story pe Instagram, ne dorim ca acel ”ceva” să aibă un cadru vizual bun, să transmită un mesaj, să detalieze, să-și atingă scopul propus. Unii dintre noi sunt limitați de ajutor din partea altor persoane, de resurse financiare, de timp. Nimeni dintre noi nu este limitat de dorință.

Când dorința se ciocnește de mecanismul datorită căruia devine realitate, se nasc lucruri frumoase. Uneori acel mecansim poate fi identificat într-o simplă conversație cu un prieten, după un lung research, din întâmplare. Cert e că trebuie să-l căutăm. Dorința noastră are nevoie de un veșmânt care să-i acopere umerii goi, iar noi avem acul și ața.

De o bună perioadă de timp mi-am propus să îmi cresc capacitatea de crearea a anumitor elemente vizuale: colaje foto, logo, poster, fotografii, etc. Îmi place să experimentez, să acaparez tărâmuri noi în ceea ce privește noi domenii și să mă joc cu creativitatea mea. Canva , îmi sare în ajutor de fiecare dată când dau curs unor astfel de idei. Fiind un site de design grafic, acesta folosește un format de tipul drag-and-drop, având și o aplicație.

Atât siteul cât și aplicație este folosită de profesioniși, cât și de amatori, așa cum sunt eu. Site-ul pune la dispoziție fotografii, imagini vectoriale, grafică și fonturi. E o adevărată comoară penru cei care își doresc să-și dea frâu imaginației. În cadrul platfomei, pot fi create imagini pentru publicarea acestora în mediul online, cât și schițe pentru imprimarea pe produse. Aceasta pune la dispoziție o varietate de categorii: postere, sigle, prezentării, felicitări, CV-uri, cărți de vizită, invitații, cărți poștale, certificate și lista poate fi continuată.

Dacă e să compar timpul petrecut pe telefon și cel pe laptop, cel dintâi iese fruntaș. Drept urmare folosesc aplicația din plin pentru diverse idei. Canva, mi-a fost de mare ajutor în cadrul micului proiect #FollowcuDor, în cadrul căruia am încercat cu ajutorul aplicației să redau cât mai bine personalitatea diferitor creator de conținut la mine în story pe Instagram. Mai multe detalii, nu ezita să le afli, aici.

Story-urile pe instagram sunt un alt domeniu de aplicabilitate a aplicației. Reușesc să obțin chestii vizuale diverse, interesante, instigatoare a lreacții și la zâmbete. Îmi doresc să ”fur” atenția acelei persoane într-un mod util, constructiv și creativ. Totodată încerc să fac diferența între diverse variațuni cromatice și grafice. Aplicația nu încurajează folosirea doar a șabloanelor deja create, dar și crearea propriu zisă a acestora din partea utilizatorilor săi de la zero.

Prezentare creată în Canva

Cu ajutorul versiunii PRO, pot fi create elemente vizuale fără limită. Aceasta presupune redimensionarea grafică, creșterea setul de identitate vizuală(sigle și culori), disponibilitatea conținutului flexbil cu ajutorul imaginilor trannsparente și ilustrațiilor de înaltă calitate, exclusivitatea fonturilor, toate servind drept un condei de creare de conținut.

Cel mai bună modalitate de a înțelege cum funcționează Canva, trebuie testată. Aceasta și-a creat o comunitate de designeri care motivați de idei mari pe care le au și pasiune, cresc limitele creative, oferind designului noi interpretări. În fiecare dintre noi există un mic designer. Tot de ce avem nevoie e o unealtă potivită și adaptată stilului nostru. Eu mi-am identificat un stil, ușor minimalist, bogat în nuanțe de albastru, cu tentă jucăușă. Al tău cum îți dorești să fie?

În cele peste 60.000 de șabloane cu siguranță fiecare dintre noi poate să-și găsească elemente definitorii cu ajutorul căruia să dea drumul creativității. Dacă unii își doresc să se axeze pe flyere, plinate, cv-uri și prezentări, mie îmi place la nebunie să experimentez cu tot ce înseamnă fotografie. Să o pun în valoare, să-i adaug elemente care să-i ofere o nouă identitate, să o iau ca pe joacă în care jucătorul, arbitrul, juriul și spectatorul sunt eu. Toate în limita bunului simț și gust.

Odată inițiat în lumea graficului design pot spune că îmi surâde erorm ideea de a continua pe acest drum plin de forme, culori, straturi, suprapuneri și fonturi. În această direcție, dorința de a progresa și Canva se înțeleg foarte bine. Dacă acum stau și se bucură de cafele cu câteva croissanturi, în curând presimt că vor sorbi un Chardonnay: răcoros, suav și palpitant.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: