Delicii de online

InShot – Creează, bucură, experimentează

Trăim un prezent care în fiecare zi ne aduce ceva nou. Fie că vorbim despre o aplicație, un gadget, un nou serviciu digital, etc, suntem martorii unor inovări care tind să ne ușureze viața și tot ce presupune aceasta. Datorită lor, se vrea o concentare mai mare către ceea ce contează: relațiile interumane. Acele relații pline de emoție, vibe bun și senzații: plăcute, constructive, reale.

Sunt un fan înflăcărat a tot ceea înseamnă device-uri, aplicații, site-uri, create și funcționale într-un mod smart. Mi se pare unelte potrivite pentru majoritatea viziunilor pe care le am și pe care le pot transpune nu dor în online, dar și în offline. Și nu mă refer doar la mine. Mulți dintre noi își descoperă noi pasiuni, hobby-uri, domenii de activitate prin acea carcacteristică smart.

Nu trebuie să învățăm programare pentru a ne crea un blog sau photoshop pentru a obține o vitalitate a pozei care să bucure, însă desigur că nu neg importanța unu studiu mai complex, aprofundat și detaliat. Fac trimiterea la lucruri simple, din câțiva pași care ne pot oferi șansa să creăm un conținut pe măsură.

De când mă țin minte, trăiesc o iubire cu fotografia. Îmi doresc de atâta timp să cresc și să dezvolt această relație, căci cu fiecare ocazie, depun străduință ca să o bucur pe această mândră ”creație”. Mi-am propus să mă joc extrem de mult cu fotografia realizată de pe telefonul mobil, să mă avânt într-o editare complexă și detaliată, să îmi iau un aparat DSLR, să încerc să surprind momente greu de surprins și multe altele. Unel dintre ele, le-am realizat, altele însă așteaptă cu nerăbdare să-mi pătrundă în suflet prin gustul împlinirii.

InShot

Aplicația InShot este un catalizator al acestui gust. Este o aplicație mobilă care îți permite nu doar să te joci cu fotografia cât și cu formatul video. Am descoperit-o în Google Play, fiind posesor de Android, la secțiunea Aplicații de editat fotografii&video. Deseori practic acest lucru: încerc să descopăr aplicații pe care nu le-am mai folosit, în speranța identificării unor mici comori, pline de utilitate.

InShot, a fost o încercare reușită. Mi-a plăcut din prima, atât prin simplitatea utilizării cât și din perspectiva posibilităților pe care le oferă. Te poți distra în adevăratul sens al cuvântului: poți tăia bucăți, alipi altele, adăuga muzică, efecte, culori și stickere.

Muzica e una dintre punctele forte după părerea mea al aplicației InShot. Are o selecție cu mult gust, din diferite genuri și pe lângă asta îți oferă posibilitatea să folosești muizca din telefonul tău deja descărcată. Viteza video-ului care poate fi una rapidă sau lentă, poate aduce un plus de valoare conținutului asupra căruia lucrezi. 

Efectele de blurare, rolă film, glitch sau altele sunt un alt avantaj pe care le poate oferi aceasta. Însă totul nu se oprește aici: poți să mergi mai departe și să te avânți într-o cursă cu saturația, contrastul, luminozitatea, decolorarea sau umbrele. Textul, unul care poate să fie un element necesar, persistă și el, în variate fonturi și nuanțe.

Ceea ce este important, este faptul că unul dintre motivele care a stat la baza creării acestei aplicații este îmbunătățirea rezultatului final pentru orice videoclip care urmează a fi încărcat pe Instagram. Atfel, prin mici trucuri te poți diferenția din toată marea de conținut care există la momentul actual pe această platformă cu unul creativ, original, distractiv și interesant.

Inițial îți va plăcea și nu te vei putea desprinde de acest deliciu de online. Treptat vei realiza că îți dorești mult mai mult. Și acel mai mult, poți să-l obții oricând dacă îți achiziționezi varianta InShot PRO. Poți să optezi pentru un abonament lunar sau anual, în funcție de preferințele tale și de bănuții pe care îi deții. Eu folosesc din plin câteva dintre efectele gratuite, dar mi-am achiziționat și câteva contra cost. Cu 2 dolari, am făcut rost de un pachet cu 5 filtre și sunt tare mulțumit, dar și mai flămând.

Mai flămând după conținut divers, interesant și util într-o anumită măsură. Atât timp cât un conținut ți-a trezit o reacție și nu te-a lăsat să treci nepăsător pe lângă el, înseamnă că și-a atins țelul: a jucat cu câteva corzi a inimioarei tale și a trezit diverse senzații.

Și până la urmă, nu din dragostea pentru a crea le facem pe toate?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: