Întrebări. Și Răspunsuri

Ce e în geanta moldoveanului cu pălărie?

Toți suntem niște personalități. De-a lungul timpului îmbrăcăm valori și ne accesorizăm cu principii care ne descriu modul în care acționăm, în care percepem lucrurile sau de ce oferim prioritate unor perspective în defavoarea altora. Lucurile pe care le purtăm, pot povesti mai multe decât ne-am dori, conturându-se unele impresii fără a fi nevoie să le spunem pe nume. Ideea acestui articol a pornit acum câteva zile, din momentul în care am descoperit filmulețe cu unele creatoare de conținut, artiste, actrițe și alte personalități care își dezvăluiau micile secrete pe care le au în geantă.

Am privit multe filmulețe de genul, ale unor femei din industria muzicală, cinematografică, TV, radio. Am fost plăcut surprins de faptul diferențelor evidente de la persoană la persoană, începând cu trusa de machiaj, parfumul folosit, guma de mestecat, etc. Dacă cineva avea 5 agende, altcineva avea 8 rujuri, timp în care altcineva avea 3 telefoane sau ulei de lavandă extravirgin pentru mâini. Toate aceste lucruri descriau într-un mod sau altul acea persoană.

Zilele astea m-am gândit să pun în practică această idee de a vă povesti ce e în geanta moldovenului cu pălărie și ce secrete ascunde ea? Mai mereu mă poți surprinde pe străzile Clujului explorându-i elementele arhitecturale, culorile vii și jucăușe, apusurile semănătoare de dragoste cu ghiozdanul maro în spate și căștile în urechi. Îmi place să descopăr noul pe fundal de muzică. Una plină de sens, metafore și vioară, cu o vreme ușor răcoroasă și un pic de vânt care își face de cap cum vrea el în părul tău.

Dacă planific sau nu o mică plimbare prin Cluj, fie dacă merg până la facultate sau mă văd cu un om drag, mai mereu în geanta mea poți să găsești aceleași lucruri cu mici modificări. Mereu mă asigur că am apă în geantă, un pic rece. Infromându-mă mai detaliat cât de importantă este pentru organismul nostru, am încept să o consum mai des și în cantități mai mari. De obicei sticla este de 1 l, recent procurând una dintr-un plastic reutilizabil, pentru a nu achiziționa de fiecare dată o sticlă nouă.

În ultimul timp mă strădui să dedic mai mult timp lecturii. Drept urmare am de fiecare dată cel puțin o carte cu mine. Când am un pic de timp liber așteptând pe cineva, între pauzele de la facultate sau pur și simplu când circul cu transportul public mă furișez în lumea oferită de acea carte. Alături de acea carte îmi mai iau una pentru o diversitate. Alături de cărți, mereu îmi port agenda. Mai bine spus una dintre ele. Dacă am o idee pentru un nou articol sau o poză mai creativă, dar și pentru oricare altă idee, îmi place să fie notată. Acest fapt mă ajută să fiu mai organizat și să planific mai ușor unele lucruri, evenimente sau acțiuni.

De e vreme rece sau caldă, port în geantă o șapcă. În cazul în care părul nu-mi stă bine sau dacă n-am reușit să-l spăl, mă salvează șapca. E un accesoriu de care uneori exagerez asumat, revenind cu drag și dor la pălărie. Cromatic reușesc să o combin cu ușurință fiind un mix între albastru și maro, ambele nuanțe închise. Având litera T, mulți mă întreabă de ce? N-am inventat nimic mai bun decât: Tatăl meu e tractorist. 😀  Alături de șapcă, pe timp frumos, am și ochelarii de soare. Uneori le combin, alteori nu.

Câteva pixuri și creioane simple sunt de nelipsit. Uneori mai schițez idei vizuale, drafturi de logouri, încerc diferite fonturi și forme. Dacă mă grăbesc destul de tare, pot să-mi notez și pe mână. E ca un fel de ”To do short list” de care te confrunți foarte des și n-ai cum să uiți. Alături de ele găsești câteva ciocolate ”Bucuria” sau orice altceva care înseamnă o evadare gustativă: o prăjitură, un fruct sau un covrig. Încărcătorul la telefon este un alt obiect fără de care nu ies din casă. Prezentul ne constrânge ușor să avem o prezență online, mai ales că aceasta e un hobby și un domeniu în care aș vrea să activez.

Pe lângă toate lucrurile astea centrale se întâlnesc și mici chițibușuri cu un rol: chei, mărunțiș, carnetul de student, abonamentul la autobuz sau un tirbușon. Niciodată nu știu când îmi propune cineva un pahar de vin dintr-o sticlă nedesfăcută. (Glumesc! Prin cuțitul mic pe care îl are, tirbușonul deseori e de mare folos) De asememea am pastile pentru durere de cap și indigestie, dar și servețele atât umede, cât și uscate. Sunt de ajutor în momentele în care te aștepți cel mai puțin.

În final, din geantă nu lipsește o plasă din bumbac cu ajutorul căreia îmi fac cumpărăturile și căștile. Dacă n-am muzică, parcă n-am aer. De obicei, obișnuiesc să merg deseori la cumpărături pentru a avea mereu la îndemână produse proaspete, mai ales că supermaketul este la o stație de autobuz dinstanță de mine, deseori parcursă pe jos, alături de un apus și gălăgia de seară a Clujului, cu muzică în căști.

În funcție de sezon și activitățile pe care le am, atât componența ghiozdanului se schimbă cât și geanta în sine. Uneori conține echipamentul pentru alergat, alteori e plin de cumpărături și un mic buchețel de flori pe care îl ofer din inimă, alteori însă e plin de tot de dorințe. Niciodată însă, nu uit să pun niște vise și iubiri. Tu însă, ce ai în geantă?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: