Episoade

Bună, Tunet!

Dorințele sunt instigatoare la actul călirii. Atât prin existența lor, care poate fi una de ani sau de câteva clipe, cât și prin decizia noastră, de a le transforma în realitate. Cert este faptul că trebuie să le avem, însă să nu ne limităm doar la acțiunea de ”a le avea”, ci să o împrietenim cu o altă activitate, cea de ”a face”.

Cu siguranță această călire la fiecare decurge în mod diferit. Includem în discuție timpul, frecvența acelei dorințe, personele implicate, greutățile care apar, așteptările noastre și capacitatea de a absorbi rezultatul. Dacă pentru unii acesta poate fi unul generos și de lungă durată, pentru alții poate însemna o confirmare a încrederii în sine.

Longboard

Dorința de a avea un longboard a început să mă călească de ceva timp. Nu aș putea să zic cu exactitate zvâcul pe care l-am avut, însă am simțit cum creștea în mine. Deja mă vedeam cum îmi făceam vânt, după câteva momente puneam și cel de-al doilea picior și lăsam vântul să se joace în păr, iar tinerețea să-mi zburde în privire.

Treptat am început să gândesc un plan pentru achiziționarea unui skateboard. Nu știam cum aș vrea să arate, cât de lung să fie, din ce material să fie fabricat, care să fie diametru roților, etc. Știam doar că vreau și cam atât.

Au existat perioade în care începeam să caut obsesiv un model care să-mi placă însă mă loveam de prețurile mari. Și abandonam. Era suficient să văd o persoană pe stradă care avea în brațe un skate sau care se dădea cu el, că brusc focul dorinței se reaprindea momentan. M-am înarmat cu și mai multă dorință și răbdare de a strânge bănuți și am început să caut. Am reușit să identific mai multe variante la un preț avantajos pentru buzunarul meu. Am prins o perioadă a reducerilor, așa că n-am mai bătut pasul pe loc.

Longboard

Am optat pentru un skateboard maroniu, cu o mulțime de flori și o mână de schelet. Straniu ați zice voi. Mie mi-a plăcut deși nu sunt fan al acestei estetici. Am plasat comanda, am indicat datele personale și m-am pus pe așteptat. Fericirea n-a durat nici 2 ore. Primind un apel de la un prieten foarte bun, ”m-am lăudat”, el însă m-a rugat să anulez comanda pentru a investi bănuții ”cu mai mult cap”.

Rugându-l să dezvolte ideea, m-a rugat să optez pentru un longboard. Longboard-ul e mult mai stabil, mai puțin predispus să cazi de pe el, mult mai bun pentru începători. Probabil și subiectivitatea și-a jucat rolul aici, în contextul în care el este deținător de longboard de peste 2 ani. I-am ascultat recomandările și am decis să merg pe mâna lui.

Am reluat partea cu research-ul. După câteva încercări care s-au soldat cu eșec, l-am găsit. Era frumos, mi-a făcut cu ochiul, am știut că ne vom potrivi. După câteva zile, era în mâinile mele, nerăbdător de a fi lispit de ambalaj astfel ca soarele să-l scalde nițel, iar vântul să-l răcorească în fața pălăriei și a unor ochi plini de bucurie.

Longboard

I-am oferi pălăria să o probeze nițel, am stat să povestim și să ne cunoaștem mai departe. În aceeași seară, l-am scos lângă pista de lângă râul Someș. La început au existat câteva tentative de a avea un contact cu solul deloc planificat, însă m-am ținut pe picioare. Am ieșit cu prietenul meu, longoardul lui având numele de Fulger. N-am ezitat și l-am numit pe al meu, Tunet.

Acum, când prind o seară mai liberă mergem împreună la pista pentru cicliști de lângă Someș, unde petrecem ore în șir. Observ cum seară de seară relația noastră devine una mai strânsă și plină de dor, urmând ca în cele ce urmează să-i ofer o parte din focul ghetelor. Din ce în ce mai mare!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: