Brewtiful
Foodmania

Brewtiful – intersecția dintre pasiune și poezia oferită de cafea

Senzația faptului că în fața ta se află o cafea specială, nu întotdeauna poți să o ai din prima. Uneori poate fi foarte aromată, servită într-o ceașcă care îți face cu ochiul, într-un local cu un design neobișnuit. Totuși nu pare a fi o cafea specială. Ceea ce face cafeaua specială este povestea ei. De unde vine, în ce preparate își dezvăluie mai bine gustul și ce îți oferă ea ție?

Pentru mulți poate fi un remediu de a căpăta energie, pentru unii o băutură desăvârșită, iar pentru alții o banalitate. Pentru moldoveanul cu pălărie, cafea nu este doar o băutură. E o poezie care uneori parcurge mări și țări pentru a oferi un gust, o senzație, un dor. Mai multe despre însemnătatea cafelei te îndemn să citești aici.

Brewtiful

Acel mix între gust, senzație și dor l-am resimțit recent, prin intermediul cafelei servite la Brewtiful. Un loc drăguț, ademenitor și prielnic pentru a sorbi cafeaua. ”Ascuns” lângă inima Clujului, pe Baba Novac, nr.13, locul ăsta îți cere să-i oferi timp și răbdare. Timpul de a citi până la capăt versurile din care e compusă poezia și răbdarea de a-ți oferi ocazia să absorbi chill-ul de acolo, atât sonor cât și vizual.

Am văzut acest loc pe instagram la o cunoștință cu câteva zile în urmă și mi-am zis că neapărat trebuie să merg să-i ”deranjez”. Zis și făcut. Ieșit de la muncă, nu-mi doream în ruptul capului să merg acasă. Nu conta că era trecut de ora prânzului. Inima cerea cafea și gata!

Brewtiful

Brewtiful s-a născut dintr-o pasiune veritabilă pentru cafea. Acea cafea care să ofere zâmbet, care la rândul lui să dea naștere bucuriei, alături de prieteni. Din prima clipă cum le-am pășit pragul, într-o zi de duminică, am fost salutat într-un mod cald și prietenos. Era loc destul pentru al meu ghiozdan și a mea pălărie, însă și mai mult loc pentru o cafea pe măsură. Mi-am luat un flat, mi-am lăsat pălăria în tihnă și am început să scriu articolul despre o mare pasiune a mea: fotografia, disponibil chiar aici.

Aciditatea flat white-ului am simțit-o din prima. Gustul intens nu s-a lăsat nici el mult așteptat. L-am chinuit un pic cu apă, după care tot la el am revenit. La ei am găsit doar cafea de specialitate, boabele căreia provin din diverse microferme, fiind prăjite cu dibăcie și servite cu drag și pasiune. Cafeaua este servită pe tăvițe din lemn, alături de un cartonaș care indică originea cafelei, altitudinea la care a fost crescută, modalitatea de procesare și nu doar.

Brewtiful

Brewtiful e un cuvânt creat din dorința de interpretare a celui care îi servește produsul și se bucură de el. Cu tentă retro, dar uman, cu un spirit cald și în culori. În culori, pentru că de fiecare dată când decizi să îți iei cafeaua to go, o faci într-un pahar de anume culoare. Sensul culorii și ceea ce poți face cu el, depinde de fiecare.

La Brewtiful poți să te bucuri nu doar de cafea. Poți opta pentru ciocolată de specialitate sau băuturi răcoritoare. Când am optat pentru un flat white nu știam că e făcut pe baza boabelor din Peru, de la ferma lui Domn Ignacio Huaman Pusma, la o altitudine de 1700m. Dacă l-aș vedea pe el, i-aș mulțumi pentru munca depusă și pentru pasiune.  Știu că asta n-o să se întâmple, dar viața e plină de imprevizibil, așa că:  Mr. Ignacio, you did a great job!

Flat-ul a fost bogat într-un post gust de ciocolată, prună și stafidă. Mi-a plăcut atât de mult încât am revenit peste câteva zile. Cu același zâmbet a băiatului de la bar, am fost întâmpinat ca un om al casei. De data asta, mai puțin pus pe treabă am stat să analizez mai bine decorul. Verde, metal, cărți, joc de lumini și multă pasiune. Toate le-am găsit și recunosc: m-au vrăjit. Afară, la o terasă tare, dar tare cozy m-am bucurat de albastrul cerului, răcoarea acelei zile și mesajelor, cum ar fi acesta de mai jos.

Brewtiful

În perioadă care urmează, una plină de punerea în practică a diverselor idei și a multor oportunități, mai toate sub cerul clujean, am să le calc mai des pragul. S-au pus la inimă oamenii cu dorința lor de a împărtăși pasiune și poezie, iar astea două sunt de neînlocuit pentru pălărie.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: