De Cluj

Bine te-am găsit Cluj!

Se zice că noi ființele umane, nu ar trebui să ne creăm sau să avem așteptări pentru că cele mai deseori ele nu se realizează în măsura în care ne dorim noi. Ei bine, am găsit locul, așteptările despre care au fost depășite. E despre Cluj. Uite că după o serie de eforturi, probleme, nervi și treziri la 6 dimineața am ajuns cu bine și înfometat de acest oraș plin de viață, tineri și jmechereală care merită trăită și simțită. Student în primul an la master, locuind la etajul 8, în fiecare dimineața cuprind cu ochii o parte a cerului clujean, străzile lui, zgomotele diverse și diferite, în timp ce îmi sorbesc ceaiul de melisă cu biscuiți plini cu gem de portocală. Privesc pe geam și realizez că visul de acum 3 ani de a fi student în Cluj s-a realizat. Poate chiar și visele își i-au concediu? Cu o cuba libre stau și ele și se distrează undeva pe Ibiza?

Cert e faptul că atunci când merg pe stradă mă bucur văzând atâți tineri. Diferiți. Unici. Speciali. Stiluri, atitudini, comportament, priviri, zâmbete. Diverse. Și faine. Mă simt și mai tânăr văzând că trăiesc într-un așa mediu și am o poftă și mai mare de a prinde rădăcini aici. Au trecut decât _ zile de când sunt în Cluj, dar prin piele trec unele simțuri ”de acasă”. Încurc autobuzele, întârzii, mă strădui să învăț străzile, cartierele, consum ca un lup singuratic care a vânat un iepure carnea căruia este încă caldă, arhitectura și vibe-ul acestui oraș. Am reușit deja să cunosc ploile de aici, să învăț drumul spre facultate, să-mi văd profii, să stau la o terasă cu o bere rece și o poveste caldă.

Viitorul sună bine. E doar începutul. Pregătesc și alte articole privind integrarea moldoveanului cu pălărie într-un oraș fain. Fiți conectați căci se coace ceva tare pentru voi.

 

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: