Arhiva de Ceai și Cafea
Foodmania

Revederile sibiene au gust de cafea

Există perioade în viața noastră când energia de a iubi, de a munci, de a progresa este datorată revederilor. Acele revederi care se lasă cu tone de emoții, lacrimi, zâmbete și dorința arzătoare pentru ca momentul să fie sărutat de eternitate. Timpul nu putem să-l oprim, emoția însă o putem absorbi până la ultima picătură.

⁉️ Pentru acele revederi unii se gândesc cum să-și facă părul, dacă adidașii se combină cu fularul, e mai bun tricoul verde sau cel maro, etc. Alții nu se axează mult pe aceste detalii ci se lasă duși de val fără a forța vreo notă. Revederile pot fi diverse: pot avea loc cu persoane dragi, lucruri, patrupezi, sentimente și emoții.

🌆 Vorbesc de acele revederi în care dorul se coace și mocnește până la o anumită etapă; când nu mai poate fi ținut strâns în piept și trebuie eliberat. Asemenea unor astfel de oameni care se confruntă cu dorul de revederi, eu mă lupt cu revederea Sibiului. Orașul care m-a găzduit timp de 3 ani în perioada de licență. Oraș, iubirea pentru care am descris-o aici.

Arhiva de Ceai și Cafea
Sursa: Pagina de FB a Arhivei de Cafea și Ceai

Revederile sibiene în cazul meu, au gust de cafea. Într-un loc relativ mic și drăguț, primitor, ”ascuns” în centrul Sibiului, în apropierea de Piața Mare. Arhiva de Cafea și Ceai din Sibiu este locul unde mă las copleșit de amintiri și de liniște. Fiind o cafenea mică, Arhiva de Cafea și Ceai e un loc prietenos pentru conversațiile de suflet cu prietenii, declarațiile de dragoste și bucuria oferită de cafea.

🎶 Cu jazz-ul cântând în surdină, localul cuprinde cafenea, ceainărie și magazin. Când zic magazin, mă refer la diversele sortimente de cafea, ceai, diverse cești, prăjituri și ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri. La Arhiva de Cafea și Ceai, am descoperit o varietate de cafele propaspăt prăjite de la 2 prăjitorii din România: Yume și Claro, care pot fi râșnite în funcție de modul de preparare.

🍵 Pe lângă cafeua aromată, intensă și plăcută, colecția de ceaiuri este una cuprinzătoare a peste 80 de sortimente. Aceasta cuprinde negru, verde, roiboos, alb, infuzii de plante și o serie de combinații alese. Din pasiune și dragoste, cafeaua este preparată fără bazaconii, în tihnă și cu mult drag.

📚 Mai mereu cu un flatwhite din cadrul unui blend, mă bucur de lectură de fiecare dată o unei cărți diferite(merg odată pe lună) și de moment. Este momentul în care simt cum timpul se așează lângă mine și facem un schimb amplu de priviri. Alteori, nu observ lucurile care se întâmplă în jur, abia deslușind jazz-ul de pe fundal și mă cufund în lectură.

👀 Când fac o pauză, mă delectez cu fotografiile expuse, colecțiile de cărți și ceaiuri, verdele ceștii, de crema și postgustul cafelei. Îmi las ochiul să fugă către diversele obiecte de decor, să încerc să deslușesc povestea din spatele fiecărei fotografii.

Arhiva de Ceai și Cafea

😉 Personalul este unul amabil, drăguț și prietenos. Te ajută să-ți alegi cu grijă preparatul cel mai potrivit, oferindu-ți un zâmbet și manifestând dorința de a te cunoaște mai bine. Sunt gata să povestească despre dragostea față de cafea mult timp și pe îndelete.

🚗 Iar eu sunt gata să ascult toate astea până la momentul în care îmi termin de sorbit cafeaua și trebuie să plec. Nu de alta, dar am de prins un BlaBlaCar spre Cluj, unde revin cu mult dor și spor. Îmi încarc bateriile sub cerul sibian și aștept o nouă revedere cu acest minunat oraș.

Aștept ca revederile să aibă gustul de cafea, de lectură, de vibe bun și de dragoste. Pentru ceea ce fac, cine sunt și cine pot să fiu. Voi cu ce gust asociați revederile?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: