Episoade

Am vansuri, hai cu dansuri!

Cu toții avem un stil. Chiar și acei oameni care afirmă că nu sunt pasionați de haine și nu le pasă cum se îmbracă, de fapt au înclinație spre anumite piese care fac parte dintr-un stil. Este cunoscut faptul că stilul se contruiește în timp, cu o dedicație și un interes pentru a combina îndrăzneț, gândit și fain piesele, asemenea unui tablou, cu anumite resurse financiare și desigur cunoștințe. Cele din urmă te pot ajuta să arăți bine fără prea mulți bănuți în buzunar. E suficient să ai timp, răbdare pentru a vâna reducerile din magazinele tip mass market și curiozitatea de a colinda anumite outleturi și secon hand-uri.

Deseori piesele vestimentare, fie ele haine, încălțăminte sau accesorii, ne oferă atât încredere cât și atitudine. Ne flatează și accentuează părțile corpului cu care ne mândrim, sau ne ajută să ne ascundem neajunsurile. Cu toate acestea, trebuie să realizăm că piesele vestimentare nu fac decât să ne pună în valoare personalitatea, atitudinea și să vorbească acolo unde noi dorim să păstrăm mister. În esență toate persoanele sunt frumoase, iar secretul este să ai încredere și să te accepți pe tine. Ulterior să te iubești și să pui în picioare o pereche de Vans.

Brandul poartă numele lui Paul Van Doren și al fratelui său James, care alături de alți doi parteneri, deschid primul magazin în 1966, în California. Treptat compania s-a dezvoltat, lansând noi modele. Datorită cauciucului folosit la fabricarea tălpii, care oferea atât rezitență cât și calitate, dar și designului care oferea protecție gleznei, pantofii au început să fie din ce în ce mai îndrăgiți de skateri. Astăzi, putem identifica un brand curajos, cu un impact enorm în dezvoltarea culturiii skateboadingului, dar și a unei implicări serioase în lumea modei și a muzicii.

Cu acest brand am luat cunoștință în perioada liceului. Mi-au plăcut enorm de mult prin design, formă, cromatica, dar cel mai important prin ușurința de a-i combina. Am făcut un mic research și am optat pentru un model de pe un site internațional. Am găsit o pereche maro, cu șireturi verzi. Arătau tare bine, iar eu m-am îndrăgostit instant. Analizând comentariile altor utilizatori, am decis în favoarea achiziționării acestora. Zis și făcut; peste câteva săptămâini trăiam momentele în care deschideam nerăbdător cutia. În pofida faptului că mi-am analizat mărimea conform standardelor europene, îmi erau mici, un pic ce-i drept.

Următoarele zile au fost cele în care stăteam și în pat cu ei. Îmi doream să-i lărgesc ca să-i port cu cele mai trăsnite combinații care îmi veneau în minte. Acest fapt de purtare continuă nu m-a ajutat prea mult. Totuși după un timp, nu mă mai strângeau așa de tare, însă au început să de dezlipească, moment în care am realizat că nu sunt originali. La acel moment mi-am învățat lecția și mi-am zis că e mai bine de 7 ori să măsori și după aia o dată să tai. Acum, stau undeva prin podul casei, amintindu-mi de perioada liceului și de unele greșeli de atunci.

Treptat, mi s-a mai luat din dorința de a avea o pereche de pantofi a acestui brand. Totul până într-un moment în care am început să am o dulce manie pentru skateboard. Seara prin parc, în timpul studenției la Sibiu, în timp ce alergam, observam mai mulți tineri care se distrau cu skateboardurile lor, având în picioare pantofi Vans. Și s-a pornit. Am început să caut din nou, dar deja pe site-uri cu mai multă notorietate, specializate pe comercializarea pantofilor sport, inclusiv și Vans. Am vânat reducerile, am stat de pândă și am prins o ofertă tare bună.

Bucuria a costat 200 de lei, bucurie care în mod normal ar fi avut o valoare mai mare cu încă vreo 100 și ceva de lei. Am optat pentru o combinație de albastru deschis și închis, odată ce majoritatea pieselor mele vestimentare se încadrează în această gamă cromatică. Am avut mari așteptări și dezamăgit n-am rămas. Am apreciat din primele clipe comoditatea acestora, cât și ușurința de a-i combina.

Stau atât de bine la sacou, hanorac, blugi, pantaloni casual, pălărie, șapcă și lista poate fi continuată. Cu un tricou alb, o pereche de jeans clean și clasici, plus o pereche de Vans, poți arăta fresh, cool și silat. E simplu, însă e vorba de acel simplu atrăgător. Nu trebuie să forțezi prin piese multe sau extravagante. Desigur dacă îți dorești o pată de culoare poți opta pentru o variantă de roșu, galben, verde sau roz. Majoritatea modelelor sunt unisex, iar acest fapt bucură.

În timpul apropiat mi-am propus să-i infectez pe ai mei cu această iubire față de acest brand. Sunt durabili, comozi, frumoși, ușor de asortat și mereu în trend. De ce mai ai nevoie? De asemenea, mi-am propus să îmi achiziționez o pereche cu flăcări. Oare de ce, vă întreb eu? 😀 Timpul de afară așa și strigă să-i scot la o plimbare. Fie prin Cluj, într-o cafenea drăguță, acasă, pe drum de țară, în tren, spre un nou oraș, în pădure, bucurându-mă de aer proaspăt și rece, mereu sunt potriviți. Acum că am vansuri, hai cu dansuri.

P.S. Și cu un skateboard!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: