Apriori Wine
Vinostoria

A – de la Apriori Wine

Dragostea pentru un om îți oferă curaj. Curaj pentru a spune ceea ce simți într-o manieră crudă, sinceră și personală. Acel om îți devine drag și drag lui devii și tu. Ce se întâmplă atunci când ceva este creat din dragoste? Acea construcție rezistă timpului, provocărilor și extremelor. Atât timp cât acea chestie creată este capabilă să se adapteze, să inoveze și să fie deschisă către nou, nemurirea e doar un cuvânt sofisticat.

Ce se întâmplă atunci când un vin este creat din dragostea pentru om? Când existența lui se datorează iubirii unor creatori, îndrăgostiți de ceea ce fac? Misiunea acelui vin este de a scălda paltinul celui care îl sorbește și să bucure, să intrige, să povestească. Întâlnirea cu un astel de vin, întodeauna devine o plăcere vinovată.

O astfel de plăcere, asumată și ulterior demostrată ca a fi una vinovată s-a dovedit dialogul între mine și un cupaj. Un cupaj între Cabernet și Saperavi, de la Apriori Wine, de proveniență sudică din a mea țărișoară, dintr-un sat pe nume Pleșeni din raionul Cantemir. Un vin sec, cuminte la început, dar rebel de fire. Rebel din cauza gustului profund și subtil, ușor și fragil.

Un vin marca Apriori Wine, cramă ale cărei vinuri își definesc existența sub soarele sudic din raioanele Cantemir și Taraclia. Acolo, stugurii jucăuși cu soarele se lasă îmbăiați de razele acestuia, după care cu o grijă deosebită sunt recoltați, iar sub supravegherea oenologilor sunt tranformați în vinuri.

Apriori Wine iubeșe să iubească. Pentru că fiecare om îi este drag, vinurile sunt îmbogățite și ulterior purtătoare de personalitate. Sunt dătătoare în senzații pure și emoții sincere. Sunt vinuri create din dragostea pentru oameni. Cupajul de care m-am bucurat alături de soare urându-i seară bună, posedă o culoare rubinie intensă. Chiar foarte intensă aș îndrăzni să spun.

Aroma oferită este una datorită zârnei și fructelor roșii în timp ce gustul se prezintă a fi unul…rafinat. Inițial e ușor perceptibil. Pe măsură servirii acesta își descoperă din gust asemenea unui contrabass care lovește corzile sufletului cu nebunie și putere. Un gust fructuos, intens și plin în trăiri nu lipsește din această plăcută experiență.

Producătorul în calitate de recomandări culinare, ne oferă sugestii precum bucatele din carne și legume la grătar. Am preferat să omit acest fapt și mi-am creat o opțiune proprie. Subtil fiind, l-am asociat cu câteva bucățele de cașcaval slab în grăsime, struguri și câteva citrice. Dulceața citricelor și a strugurilor albi i-au descoperit latura fragilă, copilărească, dornică de tot și toate, timp în care cașcavalul i-a oferit note tulburăoare de încredere, curaj și intensitate.

Necunoștința și curiozitatea s-au avântat într-un joc de șah, cea dintâi fiind sigură că victoria va fi de partea ei. Așii din mâneca celei din urmă, ascunși cu iscusință, au lovit ușor și încrezut toate cele 4 camere ale inimii tânărului nostru și chiar ale soarelui.

Un weekend de la sfârșitul lui septembrie a fost marcat de un cupaj plăcut în servire și intens în doruri. Pe fundal de muzică, jucând în paharul unui tânăr de astă dată fără pălărie, acest vin sec a bucurat inimi și a îmbujorat obraji. Servit un pic mai rece decât se recomandă, treptat încălzit de căldura mâinilor, acesta și-a descoperit gustul intens, aroma bogată și și-a cunoscut trecerea în nemurire – o nemurire în trăiri, simțuri și iubiri.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: